בהסדר פשרה שקיבל תוקף של פסק דין נקבע כי אישה בשנות השישים לחייה, שקרסה בשל זיהום ממקור אורולוגי, יום לאחר שביקרה במוקד לרפואה דחופה, תפוצה בכ-170,000 ש"ח. עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר מסבירים מה הייתה הרשלנות באבחון במקרה זה, מה הנזק שנגרם לתובעת ובגין מה נפסק לה הפיצוי.
פיצוי בשל רשלנות באבחון אבן בדרכי השתן
מה הייתה הרשלנות הרפואית במקרה זה?
התובעת פנתה למוקד לרפואה דחופה בשל הרגשה של כאבי גב, חום ושלשולים. במוקד לא בוצע הבירור הנדרש והיא שוחררה כלעומת שבאה. למחרת מצבה התדרדר והיא הגיעה לחדר המיון של בית חולים. מצבה במיון הלך והתדרדר במהרה עד שהיא קרסה בשל זיהום בדם (ספסיס). לאחר בירור הסתבר כי סיבת הזיהום היא דלקת שנגרמה בשל אבן קטנה שחסמה את דרכי השתן שלה (בשופכן). התובעת התאוששה מהפגיעה הגופנית, אולם נותרה עם השלכות נפשיות. בשל כך פוצתה היא כאמור בכ- 170,000 ש"ח.
על סמך מה נקבע הפיצוי במקרה זה ?
במקרה זה נותרה המטופלת עם טראומה מהאירוע בו קרסה. בשל כך פוצתה היא בסכום כסף לא מבוטל.
במסגרת תביעות בשל רשלנות רפואית נהוג לפצות בשל נזק לא ממוני או בעגה המקצועית "כאב וסבל", שנגרם למטופל בשל טיפול רשלני ו/או השלכותיו. בשונה מנזקים ממוניים הניתנים בד"כ להערכה בצורה חשבונאית, ככל שמדובר בנזק לא ממוני- כמו פיצויים עבור כאב וסבל, צער ועגמת נפש, הפיצוי אינו פרי חישוב אריתמטי מדויק והוא תלוי במידה רבה בהשקפת עולמו של השופט הדן בתיק.
טווח הפיצויים בגין ראש הנזק הלא ממוני של כאב וסבל, צער ועגמת נפש נע בטווח שבין עשרות אלפי שקלים במקרים הקלים עד אפילו מעל מיליון ש"ח, במקרים החמורים.
במכלול השיקולים שיקבעו גובה הפיצוי בגין כאב וסבל, צער ועגמת נפש בתביעות רשלנות רפואית, ניתן לציין את הגורמים הבאים*:
- חומרת הנזק שנגרם למטופל בשל האירוע הרשלני. גובה הנכות הצמיתה שנגרמה למטופל ומידת המגבלות/סבל/צער שגורמת.
- גילו של המטופל ומשך שנות הסבל הצפויות.
- חומרת הרשלנות.
- מידת הסבל שהייתה מנת חלקו של המטופל בשל הטיפול הרשלני.
- שיקולי מדיניות הרתעה בשל סלידה מהאירוע הרשלני.
*מדובר ברשימה חלקית בלבד.
*במידה שהאירוע הרשלני גרם לקיצור בתוחלת חיי המטופל, נהוג לפסוק בתביעות רשלנות רפואית גם פיצוי בשל ראש הנזק הלא ממוני של "קיצור תוחלת חיים".
איך בוחרים עו"ד לתביעת לרשלנות רפואית ?
לטיפים לחצ/י על הקישור