במקרה זה בו נפטר תינוק בן 3 חודשים בשל רשלנות רפואית, זכאים הוריו לתבוע פיצוי בשמו בגין מותו. [להרחבה על זכות היורשים לתבוע פיצויים ברשלנות רפואית לחצ/י כאן].
באופן כללי, הפיצוי בגין פטירת קטין מבוסס על חזקות משפטיות שנועדו לשמור על אחידות במקרה של פסיקת פיצויים לקטינים. זאת, מכיוון שבזמן המשפט רב הנסתר על הגלוי מבחינת עתידם המקצועי, הזוגי ועוד אי אלו נתונים העשויים להשפיע על גובה הפיצוי בתביעות רשלנות רפואית.
להלן ראשי הנזק המקובלים לפיצוי במקרים כגון זה*:
- פיצוי בגין אובדן השתכרות- קיימת חזקה כי הקטין היה אמור לעבוד עד גיל פרישה. קיימת חזקה שמשכורתו הייתה אמורה להיות בגובה השכר הממוצע במשק. קיימת הלכה משפטית הקובעת כי מחשבים ומהוונים השכר עד גיל 67 (גיל פרישה) ומתוך כך פוסקים לתובעים 30% מהסכום שיצא.
- פיצוי בגין הוצאות לוויה וקבורה- נהוג לפצות בגין כך בסדר גודל של עד 25,000 ש"ח.
- פיצוי בגין נזק לא ממוני – כאב וסבל שקדמו למוות בשל הרשלנות וכן קיצור שנות החיים. אין מדובר בנוסחה קבועה, הפיצויים תלויים במספר שנות החיים שנגדעו, כמו גם חומרת הרשלנות שהביאה למוות והשקפת עולמו של השופט הדן בתביעה. באופן כללי, הפיצוי בגין קיצור תוחלת חיים של קטינים נע בטווח שבין 400,000 ש"ח ועד במקרים הקיצוניים מיליון שקלים.
באופן גס ניתן לסכם נקודה זו ולומר שגובה הפיצוי המלא בגין מות קטין מרשלנות רפואית, במידה שהתביעה מתקבלת במלואה (לא בפשרה), נע בטווח שבין 1,200,000 ש"ח ועד כ-2,000,000 ש"ח.
*מדובר ברשימה חלקית בלבד. כל מקרה לפי נסיבותיו ונתוניו.
מקרה מצער זה נבע מכשל של המערכת הרפואית שטיפלה בתינוק באבחון מצבו הראשוני. כשל ראשוני זה גרר קבלת החלטות טיפוליות שגויות, בתוכן ההחלטה לנתח התינוק בעיתוי בו נותח. מלבד ההחלטה השגויה לנתח התינוק, גם הניתוח בוצע ברמת מיומנות ו/או זהירות ירודות ובלתי סבירות- מצב העונה על הגדרת הדין לרשלנות רפואית.
הפיצוי הצפוי במקרה זה ניתן להערכה כללית, ונע בטווח שבין 1,200,000 ש"ח ל-2,000,000 ש"ח.
מוות לאחר ניתוח אמנם קורה גם ללא רשלנות, אולם זהו אירוע חריג למדי המצריך בירור מקצועי של עורכי דין לרשלנות רפואית, במטרה לשלול האפשרות שמדובר במוות מרשלנות רפואית.