תביעת רשלנות רפואית: פענוח שגוי של צילום חזה עלה בחייו של בן 4

רשלנות רפואית חמורה של שירותי בריאות כללית ומרפאת טרם, שכללה בין היתר פענוח שגוי של צילום חזה, עלתה בחייו של ילד בן 4. עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר המטפלים במקרה, מסבירים מה היתה הרשלנות בטיפול בילד ואיך ניתן היה למנוע אותה

מה היתה הרשלנות הרפואית בטיפול בילד ?

המנוח היה ילד בריא עד המקרה של התביעה שהביא למותו. במשך כחודש נבדק המנוח על ידי רופאים בשל שיעול וקשיי נשימה. הרופאים ביצעו 2 צילומי חזה שפוענחו בצורה שגויה. הרופאים לא ביצעו לילד בדיקה גופנית מלאה. כך קרה שבאין מפריע הלך וגדל גוש בבית החזה של המנוח, לחץ על קנה הנשימה שלו, עד אשר באחד הערבים, כחודש מתחילת התלונות, קרס הילד ומת בידי הוריו בביתו. לאחר המוות בוצע צילום סיטי כל גופי שגילה כי הסיבה למוות הפתאומי היתה הגוש שלחץ על קנה הנשימה של המנוח. עד כדי כך הייתה חמורה הרשלנות במקרה זה שהמכון לרפואה משפטית באבו כביר מצא לנכון לדווח למשרד הבריאות על חשד לטיפול רפואי לקוי במקרה זה והמליץ על הקמת ועדת בדיקה.

למידע על ועדת בדיקה ברשלנות רפואית קרא/י על רשלנות רפואית ומשרד הבריאות >

הרשלנות: פענוח שגוי של צילום חזה

בשל תלונותיו על קשיי נשימה, בוצעו למנוח 2 צילומי חזה בהפרש של יומיים- אחד במרפאת טרם והשני – במרפאת קופת חולים כללית. הצילומים העלו חשד לממצא במיצר (בית החזה) של המנוח, וחייבו המשך בירור שלא בוצע. לכתב התביעה צורפה, כמתחייב על פי הוראות הדין, חוות דעתו של רופא ילדים ומומחה לדימות ילדים, מנהל יחידה לדימות ילדים בבית חולים גדול בישראל, אשר קבע כי הממצאים בצילומי החזה שעבר המנוח בשתי המסגרות, העלו חשד גבוה לקיום גוש בחלל בית החזה של הילד ודרשו המשך בירור מיידי על ידי בדיקת CT דחופה של בית החזה וביצוע בדיקות דם. אילו זאת היה נעשה, קבע המומחה בחוות דעתו, "אין ספק כי הגוש שלחץ על קנה הנשימה של הילד ועל כלי הדם הגדולים במיצר היה מתגלה ומטופל בטרם גרם לחנק קטלני של הילד כחודש לאחר ביצוע צילומי החזה".

למרבה הצער, הגוש במיצר אובחן ב-CT שנעשה למנוח רק לאחר מותו במכון לרפואה משפטית באבו כביר.

הרשלנות בטיפול בילד: אי ביצוע בדיקה גופנית מלאה

טענה מרכזית נוספת המועלית בתביעה כנגד הרופאים שבדקו את הילד המנוח היא אי ביצוע בדיקה גופנית מלאה כנדרש בביקוריו במרפאה. לכתב התביעה צורפה גם חוות דעת של מומחית לרפואת ילדים, אשר קבעה כי לו היה המנוח נבדק כנדרש על ידי רופאיו, היו הם מבחינים בהגדלה של בלוטות הלימפה הצוואריות ושל הטחול, הייתה מתבצעת ספירת דם והגוש שבבית החזה היה מתגלה ומטופל עד מהרה, בטרם גרם לחנק של הילד.

מהו הפיצוי הצפוי בתביעה ?

מקרה פטירה של ילד כתוצאה מרשלנות רפואית הוא אחד המקרים בהם ניתן להעריך בצורה מדויקת למדי את גובה הפיצוי הצפוי בתביעה. זאת, מכיוון שכללי הפיצוי במקרה זה אחידים ואינם מבחינים בין ילד לילד. תביעות שכאלו מסתיימות על פי רוב בפיצויים בסדר גודל של כ-2-2.5 מיליון ש"ח.

2,000,000 ש"ח פיצוי בשל מוות מדום לב בחדר מיון- היכנס/י למידע >

קישורים רלבנטיים:

הצהרת מהימנות

מאמר זה נכתב על ידי עורכי דין חברי לשכת עורכי הדין בישראל, המתמחים בנושא המשפטי של המאמר. אנו משתדלים להיות אובייקטיבים, כנים ולא משוחדים בדעותינו, כמו גם להציג הדעות השונות הקיימות, אם קיימות. חלק מהמאמרים מכילים קישורים פנימיים למאמרים אחרים שנכתבו על ידי עורכי הדין וחלק מכילים קישורים למקורות חיצוניים. השתדלנו לבחור מקורות חיצוניים מהימנים ומקובלים בתחום. אנו ממליצים לקרוא את מדיניות הפרטיות והסודיות בה אנו נוקטים בעת השימוש באתר.
לפניה מהירה whatsapp whatsapp
דילוג לתוכן