תביעה בשל מותה של קשישה, לאחר בדיקת אקו לב בלתי זהירה שגרמה לנקב בוושט שלא טופל בזמן. עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר, המייצגים יורשי המנוחה, מסבירים על הרשלנות בבדיקת האקו לב ועל הפיצוי הצפוי להתקבל בתביעה
רשלנות בבדיקת אקו לב גרמה לפגיעה קטלנית בוושט
מה הייתה הרשלנות בבדיקת האקו לב ?
המנוחה עברה בבית החולים בדיקת אקו לב דרך הוושט. לאחר הבדיקה מצבה של המנוחה התדרדר, אולם במשך שעות ארוכות לא קישרו בבית החולים בין אפשרות של פגיעה בוושט בבדיקת האקו לב לבין ההתדרדרות המהירה והקיצונית במצבה של המנוחה. רק לאחר למעלה מ-40 שעות מהבדיקה אובחנה הפגיעה, בשלב מאוחר מדי בו כבר סיכוייה של המנוחה לשרוד הפכו אפסיים. מספר שעות לאחר מכן היא נפטרה.
לכתב התביעה צורפה חוות דעת של רופא מומחה לקרדיולוגיה ולרפואה פנימית, אשר קבע כי הפגיעה בוושט נגרמה בשל ביצוע בדיקת האקו לב בצורה בלתי זהירה. המומחה קבע כי ניתן וצריך היה לאבחן הפגיעה שעות רבות קודם למועד בו אובחנה, בשלב בו ניתן היה עוד להציל המנוחה. להלן עיקרי קביעות המומחה:
- בדיקת אקו לב דרך הוושט (TEE) היא בדיקה אבחנתית, חצי חודרנית, בטוחה למדי ושכיחה. סיבוכי הבדיקה מינוריים וחולפים, למשל פגיעות שיניים או דימומים חולפים מבית הבליעה. מוות כתוצאה מבדיקת אקו לב דרך הוושט הינו אירוע נדיר במיוחד.
- הספרות מלמדת כי הגורמים לפגיעות ושט בבדיקת אקו לב הינם מחלה של הוושט/דרכי העיכול העליונות ו/או הפעלת כוח בלתי סביר במהלך הבדיקה. במקרה זה, בהיעדר מחלה בוושט של המנוחה, קיימת ודאות גבוהה כי הגורם לחור בוושט הוא הפעלת כוח בלתי סביר במהלך הבדיקה.
- לאחר הבדיקה חלה התדרדרות מהירה וקיצונית במצבה של המנוחה והיא הציגה תלונות המתאימות לאפשרות של פגיעה בוושט בבדיקת האקו לב, שזה מצב חירום רפואי המצריך טיפול מיידי. על אף זאת, התלונות לא בוררו, והאפשרות של פגיעה בוושט בבדיקה, לא הובאה בחשבון, גם לו במסגרת אבחנה מבדלת מתבקשת.
- בשל כך אובחנה הפגיעה באיחור ניכר, כשסיכוייה של המנוחה להינצל אפסו והיא נפטרה מסיבוכי זיהום שהתפשט בגופה.
מהו הפיצוי הצפוי להתקבל בתביעה ?
אילולא ההתרשלות בטיפול במנוחה, חייה היו ניצלים. בשל הרשלנות, נגרם מותה בטרם עת לאחר שחוותה סבל נוראי כשבגופה פושה זיהום. על אף גילה המתקדם, הייתה המנוחה ערב המקרה עצמאית לחלוטין, ניהלה משק ביתה, נהגה ברכב וקיימה חיי חברה פעילים.
במסגרת התביעה נדרשו הנתבעים לפצות יורשי המנוחה, בפיצויים שישקפו את מכלול הנזקים שנגרמו למנוחה, בתוך כך הפסדי שכר וקצבאות, כמו גם פיצוי משמעותי בגין הכאב והסבל שחוותה המנוחה ומותה בטרם עת.
500,000 ש"ח פיצוי בשל רשלנות בבדיקה אנדוסקופית להוצאת אבנים מכיס המרה (ERCP)
היכנס/י לדף לקרוא על הפיצויים שהתקבלו