בהסדר פשרה שקיבל תוקף של פסק דין ב-7.3.18 נקבע כי קשיש יפוצה בכ-450,000 ש"ח. הפיצוי שולם במסגרת הסדר פשרה בתביעה על רשלנות רפואית בניתוח בקע מפשעתי שהותירה הקשיש עם כאבים ממושכים באזור האשכים, בפרט בעת קיום יחסים.
עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר, אשר ייצגו בתביעה, מסבירים מה הייתה הרשלנות בניתוח הבקע ואיך נקבע הפיצוי
הקשיש בחר לעבור ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בשל כאבים. לצורך כך בחר הוא במנתח בעל שם שינתח אותו באופן פרטי. למרבה הצער, מיד לאחר הניתוח החל לסבול הקשיש מכאבים באזור האשכים, המחמירים בעת קיום יחסי מין. פניותיו בנדון לרופא המנתח העלו חרס. בהיעדר מזור הוגשה תביעה לפיצויים בשל רשלנות רפואית בניתוח.
לכתב התביעה צורפה, כמתחייב בדין, חוות דעת של מומחה רפואי, כירורג בעל ידע רב בניתוחים לתיקון בקע מפשעתי. הכירורג קבע בחוות דעתו כי אין כל עדות בדוח הניתוח כי ננקטו הצעדים הנדרשים כדי להגן על העצב האיליואינגווינאלי העובר במקום. בשל כך ניזוק העצב, ככל הנראה בשל לחץ שנגרם עליו בעת התפירה. הכשל יוחס בין היתר לביצוע הניתוח במהירות מוגזמת -בתוך 27 דקות בלבד הסתיים הניתוח שבוצע, כאמור, מבלי שננקטו אמצעי הזהירות המתבקשים.
בכתב ההגנה הכחיש המנתח כל רשלנות מצידו בביצוע הניתוח וכן הכחיש כל קשר בין נזקיו של התובע לניתוח שביצע. לאחר שבית המשפט הציע לצדדים הצעת פשרה, הסתיים העניין, כאמור לעיל, בפיצוי התובע.
כאמור מאז הניתוח החל לסבול הקשיש מכאבים באזור האשכים, המוחמרים בעת קיום יחסי מין. הכאבים יוחסו לפגיעה עצבית שנגרמה בניתוח בשל חוסר זהירות. הכאבים הצריכו טיפולים תכופים במרפאת כאב, זריקות וכן שימוש בקנאביס רפואי.
נזק זה מתבטא בעיקר בצער, עגמת נפש וכאב. נזק שכזה מוגדר בעגה המשפטית כ"נזק לא ממוני". בגין הנזק הלא ממוני הוסכם כי התובע יקבל פיצוי של 450,000 ש"ח – שזהו פיצוי על הצד הגבוה בנסיבות התביעה.