רשלנות רפואית באבחון דלקת ריאות עלולה לגרום לתחלואה קשה ולמוות בטרם עת. עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר מסבירים מהי רשלנות רפואית באבחון דלקת ריאות ומתי ניתן לתבוע בשל כך פיצויים כספיים
רשלנות רפואית בדלקת ריאות
מהי רשלנות באבחון דלקת ריאות ?
דלקת ריאות, בשמה הלועזי- פנאומוניה (pneumonia), הינה מחלה שכיחה בעולם המערבי. מדובר במחלה זיהומית אשר בהיעדר טיפול הולם עשויה להוביל לאלח דם- ספסיס (זיהום בדם) ומוות. טיפול הבחירה במחלה זו הינו באמצעות אנטיביוטיקה. דלקת ריאות עלולה להופיע אצל חולים תוך כדי אשפוז בבית חולים (דלקת ריאות ה"נרכשת" בבית חולים) וכן אצל חולים מחוץ לבית חולים (דלקת ריאות ש"נרכשה" בקהילה).
על אף התקדמות הרפואה והעלייה בשכיחות החיסונים נגד שפעת (גורם סיכון לדלקת ריאות), לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, נכון לשנים 2015-2017, דלקת ריאות הייתה הגורם השמיני למוות של נשים בישראל (וגם שמיני אצל גברים). דלקת ריאות נמצאה גם במקום השישי מבין כלל גורמי הפטירה של חולים מאושפזים בבתי חולים בשנים אלו.
החוק אינו מגדיר מהי רשלנות בדלקת ריאות כי אם מתייחס להגדרה כללית של רשלנות – אי נקיטת רמת מיומנות ו/או מידת זהירות סבירות תיחשב לרשלנות. מכיוון שטעות רשלנית באבחנה של דלקת ריאות אצל מטופל עשויה להוביל לתוצאות הרות גורל (תוחלת הנזק גדולה), אין להקל ראש באבחנה של דלקת ריאות, בפרט כשמדובר בחולים תשושים או מבוגרים, אשר מערכת החיסון שלהם אינה במיטבה.
בפועל, על מנת להוכיח רשלנות באבחון של דלקת ריאות, יש להציג חוות דעת של רופא מומחה אשר קובע כי מדובר במקרה של איחור בלתי סביר באבחנה ובטיפול בדלקת הריאות. עורכי הדין המייצגים נפגעי רשלנות רפואית נמצאים בקשרי עבודה עם רופאים מומחים אשר כותבים עבור התביעה חוות דעת במקרים של רשלנות באבחון דלקת ריאות.
רשימה של מקרים העשויים ללמד על רשלנות באבחון דלקת ריאות
כאמור ההגדרה של רשלנות רפואית הינה רחבה למדי. על מנת לסייע לך לדעת האם המקרה שלך עשוי להיחשב לרשלנות באבחון דלקת ריאות, ערכנו רשימה קצרה וחלקית של מקרים העשויים ללמד על רשלנות רפואית באבחנה של דלקת ריאות:
- התעלמות מסימנים המרמזים על דלקת ריאות: הסימנים האופייניים של דלקת ריאות הם: חום, לויקוציטוזיס (עלייה בספירת הכדוריות הלבנות בדם- WBC), כיח מוגלתי, תרבית דם חיובית ותסנין דלקתי בצילום חזה.
- אי ביצוע בירור במקרה של חשד לדלקת ריאות: אי ביצוע הבדיקות הנדרשות (כגון צילום חזה) כדי לשלול דלקת ריאות בנסיבות המצדיקות זאת, עשוי להיחשב לרשלנות רפואית.
- אבחון שגוי של דלקת ריאות: רשלנות באבחון של דלקת ריאות יכולה להתרחש במקרה בו מאובחנת דלקת ריאות שלא הייתה והחולה מקבל טיפול אנטיביוטי מיותר- טיפול אנטיביוטי מיותר עשוי לגרום אצל חלק מהחולים למחלות נלוות מסכנות חיים, כגון- קלוסטרידיום דיפיצילה קוליטיס (מחלה זיהומית של המעי הגס).
- אי התאמת טיפול אנטיביוטי: משעולה חשד לדלקת ריאות יש לקחת תרבית על מנת לזהות סוג החיידק ולהתאים לו טיפול אנטיביוטי ממגר. אי נטילת תרבית בנסיבות אלו עשוי להיחשב לרשלנות רפואית.
- אי ביצוע פענוח תקין של צילום חזה: טעויות בפענוח צילום חזה עלולות להיות הרות אסון במקרה של דלקת ריאות שלא מאובחנת בצילום חזה. לא אחת נתקלנו, בפרט בחולים מאושפזים בבתי חולים, שצילום חזה שמבוצע לא מועבר לפענוח רשמי על ידי רופא מומחה לרדיולוגיה האמון על פענוח צילומים, אלא מפוענח על ידי רופאים שאינם מומחים ברדיולוגיה וכך סימנים מחשידים לדלקת ריאות מוחמצים.
*מדובר ברשימה חלקית בלבד. יש לבחון כל מקרה לגופו.
מתי לפנות לעורך דין לרשלנות רפואית בחשד לרשלנות בטיפול בדלקת ריאות ?
בכל אותם מקרים בהם לא ניתן טיפול הולם במצב של חשד לדלקת ריאות והדבר גרם למטופל נזק, מומלץ לפנות ולהתייעץ בנדון עם עורכי דין לרשלנות רפואית, על מנת לבחון קיומה של רשלנות רפואית באבחנה של דלקת ריאות.
עורך דין אביחי דר מסביר ב-74 שניות מהי רשלנות רפואית באבחון מחלות
טיפים יעילים לבחירה נכונה בעורך דין לתביעת רשלנות רפואית
לחצ/י על הקישור ותדע/י איך לבחור בעורכי דין לתביעת רשלנות רפואית