תביעה לפיצויים בשל רשלנות רפואית בגילוי שבץ מוחי. על אף פניות חוזרות לקופת החולים, עם תלונות המרמזות על אירוע מוחי, לא הופנתה התובעת, אישה בשנות החמישים של חייה, לבית חולים. בשל כך חוותה היא אירוע מוחי חמור, שגרם לה לנכות קשה. עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר, המייצגים התובעת, מסבירים על הרשלנות ועל הנזקים שנגרמו לתובעת בשל כך.
תביעה בשל רשלנות רפואית בגילוי שבץ מוחי
מה הייתה הרשלנות הרפואית במקרה זה ?
התובעת פנתה שוב ושוב במשך 12 יום לקופת החולים שלה, עם תלונות ברורות ומחשידות לאירוע מוחי מתפתח: נימול וחולשה של היד הימנית, ובהמשך הפרעות דיבור והבנה. על אף גורמי סיכון ברורים של התובעת ברקע לשבץ מוחי, ועל אף התלונות, לא הופנתה התובעת באופן דחוף לחדר מיון, ולא עברה בדיקה נוירולוגית בסיסית. לאחר שבועיים הגיעה התובעת למיון של בית החולים קפלן כשהיא תחת אירוע מוחי קשה, בשל חסימה מלאה של העורק המוחי. כבר לא הייתה אפשרות לטפל בתובעת בצנתור מוחי או בתרופה ממיסת קריש (TPA). נגרמה כבר נכות קשה ובלתי הפיכה לתובעת.
לכתב התביעה צורפה כמתחייב לפי הדין, חוות דעת של מומחה רפואי לנוירולוגיה, אשר קבע כי מדובר במקרה זה ברשלנות באבחון שבץ מוחי, שגרמה לתובעת לנזקים קשים ובלתי הפיכים. בין היתר קבע המומחה בחוות הדעת כי:
"גב' *** סובלת היום מחולשה קשה, ספסטית, של היד הימנית, חולשה של הרגל הימנית עם קשיי הליכה, הפרעת דיבור וירידה קוגניטיבית. מצבה זה נובע מאוטם מוחי משני לחסימה של עורק מוחי גדול…חסימה עורקית זו התפתחה, בהדרגה, במשך כשבועיים ימים, התקופה שחלפה בין תחילת התסמינים ואשפוז החולה בביה"ח. במשך שבועיים אלו, גב' *** פנתה ארבע פעמים למרפאת רופאי המשפחה מבלי להיבדק נוירולוגית וללא כל התייחסות לתלונותיה על נימול, חולשה, הפרעות דיבור והבנה. התלונות היו חייבות להחשיד את הרופאים לאירוע מוחי והם היו חייבים להפנות את החולה לבדיקה בחדר המיון…התנהלות זו, הנוגדת באופן חריף את הפרקטיקה הרפואית הנדרשת והמקובלת, גרמה לאיחור ניכר וקריטי באבחון החולה ולמניעת אפשרויות טיפוליות אשר, בסבירות גבוהה, היו עשויות לשפר את מצבה ואת הפרוגנוזה העתידית שלה. לו הגיעה מוקדם יותר לביה"ח, לפני שהופיע שיתוק מלא של פלג גוף ימין, הייתה מאובחנת ומטופלת כאשר הנזק המוחי שהיה נשאר, אם בכלל, היה קל יותר בהרבה. הטיפול, באותו שלב…היה יכול בסבירות גבוהה, להפחית את הנזק הנוירולוגי. טיפול באמצעות צנתור מוחי טיפולי היה מגדיל עוד יותר סבירויות אלו באופן משמעותי".
מהם הנזקים שנגרמו לתובעת בשל האיחור בגילוי השבץ המוחי ?
כיום, סובלת התובעת מחולשה בפלג גוף ימין, אי תפקוד של יד ימין, חולשה של הרגל הימנית עם קושי בהליכה, הפרעות בדיבור ובהבנה, הפרעה בראייה וירידה בזיכרון. התובעת מתניידת עם מקל הליכה או בעזרת הליכון ובהשגחה. התובעת זקוקה לעזרה רבה בהלבשה, הנעלה, רחצה, היגיינה ושירותים. המומחה הרפואי קבע בחוות דעתו כי לתובעת נגרמה נכות מצטברת של 95% לצמיתות, בשל חולשת פלג גוף ימין, הפרעת דיבור ופגיעה קוגניטיבית.