תביעות רשלנות רפואית בטיפול
מידע על תביעות בנושא רשלנות רפואית בטיפול בחולים. כל התביעות בטיפול עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר. לצד תיאור התביעות, מופיע בחלק מהמקומות לחצן למידע נוסף על המקרה ועל הפיצוי
החולה אכל לחם במיטת המיון, נחנק ומת
תביעה לפיצויים בשל רשלנות בהשגחה על חולה מבוגר בחדר מיון שהובהל לבית החולים על ידי אמבולנס בשל הכרה מעורפלת. במיון, בהיעדר השגחה, אופשר לחולה המעורפל לאכול לחם והוא נחנק והזדקק להנשמה מלאכותית. אם לא די בכך, בעת העברת החולה לביצוע צילום סיטי, התנתק צינור ההנשמה והרופאים נאלצו לבצע בחולה הנשמה חוזרת, לאחר דקות ארוכות בהן היה ללא אוויר ומוחו ניזוק. בשל כך נפטר המנוח מספר ימים לאחר קבלתו לחדר המיון.
טיפול שגוי באוסטאופורוזיס גרם לנכות קשה
תביעה בשל נכות חמורה שנגרמה לאישה אשר קיבלה טיפול שגוי בתרופת פוסלן למחלת אוסטאופורוזיס שלא היתה לה. במשך 15 שנים לפחות קיבלה התובעת הטיפול בפוסלן, על אף שלא נעשה מעקב כנדרש אחר צפיפות העצם שלה תחת הטיפול. זאת ועוד - בבדיקה אחת שכן נעשתה במשך התקופה, הסתבר שאין כלל אוסטאופורוזיס. בשל כך, וכצפוי במקרים של טיפול ממושך ללא הפסקות בפוסלן, פיתחה התובעת שבר חמור של הירך שהסתבך עם הופעת שיתוק של הרגל. התובעת נותרה עם נכות מלאה ומגבילה.
רשלנות של מד"א גרמה למוות
תביעה לפיצויים בשל מותו של צעיר לאחר רשלנות של מד"א. הצעיר התעורר משינה עם סימני התקף לב. אשתו הזעיקה את מד"א. מד"א העניק טיפול כושל, בין היתר לא וידא כי המנוח ישמור על מנוחה ולא העניק טיפול מיידי באספירין. בשל כך נפטר המנוח.
רשלנות בטיפול בתסמונת המדור אצל פעוט
תביעה לפיצויים בשל איחור באבחנה וטיפול שגוי בתסמונת לחץ מדורי שהתפתחה ברגלו של פעוט בן שנה וחצי, עת היה מאושפז בבית חולים. בתביעה נטען, על סמך חוות דעת של רופא מומחה לכירורגית כלי דם, שסימני איסכמיה ברגלו של התובע, שהתבטאו בשינוי צבע, אובחנו באיחור, הוכנס לתובע עירוי מרכזי במקום לא ידוע וללא מעקב נדרש, ניתן טיפול תרופתי שגוי וטיפול ניתוחי מאוחר וחלקי. בשל אלו נגרמה לתובע נכות אורטופדית גבוהה לצמיתות.
רשלנות רפואית באוסטאופורוזיס
תביעה לפיצויים בשמה של אישה שחוותה שברים מרובים, בשל אי קבלת טיפול במחלת אוסטאופורוזיס בה לקתה. במשך שנים המחלה הוזנחה ולא הוענק לתובעת טיפול. בשל כך לקתה היא בשברים מרובים בעמוד השדרה שהפכו אותה לנכה קשה. לתביעה צורפו חוות דעת של פרופסורים לאנדוקרינולוגיה ולשיקום אורטופדי אשר מייחסים את מצבה הקשה של התובעת לרשלנות בטיפול באוסטאופורוזיס בקופת החולים.
רשלנות במתן טיפול תרופתי אחרי צנתור לב
תביעה לפיצויים בשל מוות של גבר כבן 59, לאחר דום לב. המנוח עבר מספר ימים קודם לכן צנתור לבבי בבית חולים. המנוח שוחרר מבית החולים מבלי שהוענק לו טיפול תרופתי למניעת קרישי דם בסטנט שהוחדר בצנתור. גם רופא המשפחה בקופת החולים התעכב במתן המרשם לתרופה הנדרשת. כך קרה שמספר ימים לאחר הצנתור, בהיעדר טיפול תרופתי כנדרש, חווה המנוח דום לב קטלני בגלל חסימה של הסטנט על ידי קריש דם.
רשלנות בטיפול בדימום מוחי גרמה למות המטופלת
תביעה לפיצויים כספיים בשל מותה של אישה בת 67, לאחר דימום מוחי קשה. המנוחה התקבלה בבית החולים עם דימום מוחי לאחר חבלת ראש. בבית החולים התקבלה החלטה תמוהה שלא לנתחה, וגם לא לעקוב אחר מצב הדימום המוחי שאובחן. לאחר חמישה ימי אשפוז שונתה ההחלטה הראשונית התמוהה והוחלט לנתח, אולם היה זה מאוחר מדי - מוחה של המנוחה כבר לא התאושש מהדימום הרחב. המנוחה הועברה למוסד סיעודי במצב של קומה. לאחר כשנתיים של סבל נפטרה המנוחה.
רשלנות של רופא משפחה בטיפול בכולסטרול גבוה גרמה להתקף לב
בתביעה לפיצויים בשמו של גבר בשנות הארבעים לחייו, נטען כי רופאי המשפחה בקופת החולים התרשלו בטיפול בתובע. בשל כך עבר התובע התקף לב שהותיר אותו עם נכות קבועה. לכתב התביעה צורפה חוות דעת של פרופסור בכיר לרפואת המשפחה אשר קבע כי רופאי המשפחה התרשלו בכך שלא העניקו לתובע טיפול מניעתי לערכי כולסטרול LDL גבוהים שנמדדו אצלו לאורך השנים. זאת, על אף גורמי סיכון משפחתיים, ולמרות העובדה שרופא מומחה למחלות לב, אליו הופנה התובע, המליץ להתחיל בטיפול מניעתי לכולסטרול.
רשלנות בבדיקת אקו לב גרמה למוות
תביעה לפיצויים כספיים בשל מותה של מטופלת קשישה, לאחר בדיקת אקו לב דרך הוושט. לכתב התביעה צורפה חוות דעת של קרדיולוג בכיר שקבע כי בשל חוסר זהירות של מבצע הבדיקה והפעלת כוח מיותר, נגרם חור לוושט של המטופלת. יתירה מזו, על אף תלונות אופייניות לאחר הבדיקה, לא אובחנה הפגיעה בוושט במשך שעות ארוכות עד אשר זיהום פשה בגוף המטופלת והיא נפטרה.
תביעה נגד בית אבות בשל נפילה קטלנית
תביעה נגד בית אבות בשל מותו של מטופל לאחר נפילה קטלנית במדרגות בית האבות. המנוח היה בסיכון לנפילה לפי מדדי בית האבות עצמו, שגם הנפיק תוכנית למניעת נפילות, שלא יושמה במקרה זה. זאת על אף שהמנוח היה בסיכון גבוה לנפילה, בין היתר בשל אירועים של נפילות קודמות, כמו גם עקב מצב בלבולי וחוסר התמצאות בזמן ובמקום. הנפילה התרחשה לאחר שהמנוח עשה דרכו על כיסא הגלגלים שלו מחדר האוכל לחדרו, ללא ליווי או השגחה. מסיבה שאינה ברורה, ככל הנראה בשל בלבול, פתח דלת והתגלגל במדרגות אל מותו.
רשלנות רפואית במתן זריקות גרמה לנכות
תביעה לפיצויים בשל רשלנות במתן זריקות סטרואידים תכופות לברכו של מטופל חולה סוכרת. לתביעה צורפה חוות דעת של מומחה רפואי בכיר אשר קבע כי מתן הזריקות לברכו של התובע מנוגד לפרקטיקה הרפואית המקובלת ולשכל הישר ומהווה רשלנות רפואית בוטה. אסור היה להזריק לברכו של התובע זריקות סטרואידים בתדירות גבוהה כפי שנעשה, וממילא לא היה במתן הסטרואידים לתובע כל היגיון מבחינת התועלת הצפויה (הקלה זמנית בכאבים) לעומת הסיכון שנוצר (חשיפת חולה סוכרת לזיהום מסוכן). כמו כן, אסור היה להזריק הזריקות בסביבה לא סטרילית. בשל הזריקות נגרמה לתובע נכות קשה, הגורעת מכל תפקודיו.
רשלנות של רופאי עיניים בקופת החולים גרמה לעיוורון
תביעה לפיצויים בשל עיוורון של מטופל. המטופל היה תחת מעקב וטיפול של רופאי עיניים במסגרת קופת החולים במשך שנים, בשל מחלת גלאוקומה. הרופאים לא ביצעו המעקב הנדרש אחר מבנה ותפקוד עצב הראייה של התובע ולא העניקו לתובע הטיפול הנדרש למצבו, והוא היה נתון במשך שנים למראית עין של טיפול בלבד. בסופו של דבר התעוור המטופל בשתי עיניו. לכתב התביעה צורפה חוות דעת של מומחה לרפואת עיניים אשר קבע בצורה חד משמעית כי מדובר במקרה זה בטיפול שאינו עומד בסטנדרט מינימאלי נדרש ובשל כך התעוור המטופל התובע.
רשלנות בצנתור לב להחלפת מסתם גרמה למות החולה
תביעת רשלנות רפואית בשל מותה של קשישה לאחר רשלנות בצנתור לב, הוגשה על ידי עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר לבית משפט השלום בראשון לציון. המנוחה עברה צנתור לב במטרה להחליף המסתם הלבבי שלה (מסתם אאורטלי). במהלך הפעולה (נקראת tavi), בשל חוסר זהירות ומיומנות ירודה, נוקבה דופן חדר הלב של המנוחה והיא קרסה. מספר שעות לאחר מכן נפטרה. לתביעה צורפה חוות דעת של קרדיולוג בכיר אשר מצא כי נעשה שימוש במקרה זה בציוד לא מתאים, כמו גם לא ננקטו אמצעי הזהירות הנדרשים כדי להימנע מניקוב דופן הלב.
רשלנות בטיפול בחזה אויר גרמה לנכות חמורה
תביעה לפיצויים בשמו של צעיר בשנות העשרים לחייו הוגשה על ידי עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר לבית המשפט המחוזי בתל אביב. בתביעה, שהתבססה על שתי חוות דעת של פרופסורים לרפואה, האחד מומחה לכירורגית בית החזה והשני מומחה למחלות ריאה, נטען כי בשל רשלנות בטיפול בחזה אוויר של התובע, נגרמה לו נכות חמורה ומגבילה. התובע הצעיר סבל מחזה אויר ספונטני ראשוני - מצב המצריך טיפול שמרני, אולם משיקולים שאינם ברורים בחרו לעשות לו בבית החולים טיפול ניתוחי אגרסיבי שגרם לו לנכות חמורה.
רשלנות בחדר המיון בטיפול בהיפרקלמיה גרמה לדום לב ולמוות מיידי
תביעת פיצויים בשם עיזבונו של מנוח, גבר כבן 56 במותו, הוגשה על ידי עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר לבית המשפט המחוזי בלוד. בתביעה נטען כי רופאי חדר המיון של בית חולים גדול באשדוד, התרשלו בטיפול במנוח - חולה כליות המטופל בדיאליזה. המנוח הציג סימנים קלאסיים של היפרקלמיה (רמות אשלגן גבוהות בדם), אולם הוזנח בחדר המיון ללא ביצוע בדיקות דם או כל בדיקה נדרשת אחרת (כמו אק"ג) במשך 3 שעות, עד אשר עבר דום לב ומת - סיכון ידוע ומוכר של היפרקלמיה לא מטופלת. לתביעה צורפה חוות דעת של מומחה בכיר לרפואה דחופה, אשר קבע כי בית החולים סטה מהטיפול הנדרש במצבים אלו, ואילולא כן, היה נותר המנוח בין החיים.
טיפול תרופתי שגוי בחולה הנוטלת קומדין גרם למותה
תביעת רשלנות רפואית בטיפול באישה בת 74 במסגרת קופת החולים. המנוחה פנתה לאורטופד בשל כאבים ברגל. האורטופד הנפיק למנוחה טיפול תרופתי בתרופה נוגדת דלקת וכאבים שאינה סטרואידים (NSAID) מסוג ברקסין. למרות העובדה שמיד קפץ לרופא בגיליון המחשב התראה כי אסור לרשום למנוחה הטיפול בברקסין, מאחר שהיא נוטלת קומדין והדבר עלול לגרום לה לדימום, הנפיק האורטופד המרשם למנוחה. גם רופאת המשפחה שדווחה על הטיפול שהוסף למנוחה בברקסין וגם הרוקח בבית המרקחת של קופת החולים אשר סיפק התרופה למנוחה, התעלמו מההתראה. מספר ימים לאחר שסיימה המנוחה ליטול התרופה נמצאה היא בביתה ללא רוח חיים, עם סימני שטפי דם בגופה. מומחה בכיר לקרישת דם אשר בחן המקרה, קבע כי מותה של המנוחה נגרם בשל מתן טיפול אסור בברקסין בחולה הנוטלת קומדין. השילוב הקטלני גרם לקריסת מערכת הקרישה של המנוחה ולמותה בשל דימום מוחי.
רשלנות בצנתור לב גרמה למות המטופל
תביעת רשלנות רפואית בטיפול בקשיש שהובהל לחדר מיון עם התקף לב ונפטר בחדר הצנתורים, הוגשה על ידי עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר. לתביעה צורפה חוות דעת רפואית של קרדיולוג בכיר אשר קבע כי בשל שרשרת כשלים טכניים ואחרים בטיפול באוטם שריר הלב (ממקור ימני) של המנוח, נפטר הוא על שולחן הצנתורים. בין היתר נטען כי הצנתור בוצע ברמת מיומנות ירודה ורשלנית, תוך כדי בחירה בסטנט לא מתאים וביצוע התערבות בעורק שלא מתאים, וללא וידוא בסוף הפעולה כי קיימת זרימת דם בעורקים שטופלו. בשל כך, קרס המנוח 5 דקות לאחר סיום הפעולה, חווה דום לב ומת.
טיפול רשלני בקרע של גיד מיישר באצבע גרם לנכות מגבילה
תביעה בשל רשלנות בטיפול בתובעת בחדר מיון, אליו הגיעה בשל חתך עמוק של האצבע עם קרעים של הגידים המיישרים. לכתב התביעה שנערך על ידי עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר, צורפה חוות דעת של פרופ' בכיר לכירורגית כף יד, אשר קבע כי בשל שרשרת כשלים בטיפול בתובעת, החל בטיפול הראשוני בחדר המיון של בית החולים, שנעשה על ידי מתמחה חסר מיומנות מתאימה ובתנאים לא מספקים, וכלה במסגרת המעקב לאחר מכן, נותרה התובעת עם אצבע בלתי מתפקדת ונכות מלאה.
רופא השיניים עקר השן בכוחניות - הלסת של המטופל נשברה
בתביעת רשלנות רפואית שהוגשה על ידי עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר, נטען כי בשל רשלנות של רופא שיניים נגרם שבר ללסת של התובע בעת עקירת שן בינה. התובע, בחור צעיר כבן 30, פנה לרופא הנתבע בשל כאבים בשן בינה. הרופא ביצע לתובע עקירה של השן במהלכה השתמש הוא בכוח רב. בשל כך נגרם שבר לעצם הלסת התחתונה של התובע והוא נאלץ לעבור ניתוח לתיקון וטיפולי שיקום. למרבה הצער, השבר התאחה בצורה לא תקינה והתובע נותר מוגבל בתנועות מפרק הלסת, כמו גם סובל הוא מכאבים ומבעיות נוספות.
התינוקת לא חוסנה נגד RSV וחלתה במחלת ריאות חמורה
ב-22.6.2020 הגישו עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר תביעה לפיצוי כספי של ילדה כבת 5 כיום, אשר נדבקה בגיל 11 חודשים ב-RSV ופיתחה בשל כך פגיעה חמורה בריאות. לתביעה צורפה חוות דעת של פרופ' מומחה למחלות ריאה, אשר קבע כי נתוניה של הילדה (תסמונת דאון ומחלת לב מולדת) חייבו את רופאיה להפנותה לקבלת חיסון נגד RSV, בהתאם להנחיות משרד הבריאות בנדון. אילו היתה מחוסנת התינוקת כנדרש ממצבה, סביר מאוד להניח שהיא לא היתה נדבקת ב-RSV ומפתחת סיבוכים כה קשים.
תסביב האשך לא טופל במהירות - הילד איבד האשך
תביעת רשלנות רפואית בשל אובדן אשך של ילד, הוגשה על ידי עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר בחודש יוני 2020. התביעה נסובה סביב אובדן אשך של ילד, כבן 4 בעת המקרה, בשל איחור בטיפול במצב חירום בו היה של תסביב אשך - מצב בו נפגעת אספקת הדם לאשך וככל שעובר הזמן והאספקה לא מחודשת (על ידי ניתוח) - כך קטנים הסיכויים להציל האשך. אורולוג בכיר, שחוות דעתו צורפה לתביעה, קבע כי בשל רשלנות של הצוות הרפואי במיון בית חולים לילדים, לא ניתן טיפול מיידי במצב מסוכן זה והילד איבד בשל כך האשך.
הרופאים סירבו לבצע ניתוח מציל חיים והחולה נפטרה
תביעת רשלנות רפואית בשל פגיעה קשה בזכויות מטופלת, הוגשה על ידי עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר ב-5.6.19, לבית משפט השלום בכפר סבא. התביעה הוגשה בשם עיזבונה של קשישה שנפטרה במהלך אשפוז בבית חולים גדול במרכז. החולה הגיעה לבית החולים לאחר אוטם לבבי, שגרם לחור במחיצה הבין חדרית של הלב. במצב שכזה, היעדר ניתוח מביא למוות כמעט ודאי (90% תמותה). לעומת זאת, ניתוח החולה בנתוניה, במועד המתאים לכך, היה מותיר לה 86% סיכוי החלמה. מידע זה על האפשרות לנתח כלל לא נמסר לחולה ולמעשה הוצגה תמונת מצב לפיה אין אפשרות לנתח ואין מה לעשות. ואכן, בהיעדר התערבות ניתוחית נפטרה החולה.
הקשיש המבולבל יצא משערי בית החולים - נחבל- הזדהם ומת
בתאריך 30.4.19 הגשנו תביעת רשלנות רפואית בטיפול בקשיש, שהיה לאחר ניתוח כריתת אבנים בכיס המרה. הניתוח עבר בהצלחה, אולם הקשיש פיתח מצב בלבולי חמור (דליריום פוסט ניתוחי) והצוות המטפל לא נתן לכך את הדעת. כך קרה שעל אף שנרשם כי הקשיש מבולבל, לא השגיחו על הקשיש כנדרש, והוא יצא מבית החולים ושוטט ברחוב. במהלך השוטטות נפל ונחבל והוחזר לבית החולים על ידי אמבולנס של מד"א. בבית החולים נרשמה הוראה לתת לקשיש שנחבל ודימם בפניו טיפול אנטיביוטי למניעת זיהום, אולם טיפול זה לא ניתן והקשיש פיתח זיהום ריאתי ונפטר.
הניתוח לתיקון המסתם הלבבי לא בוצע בזמן והמטופלת נפטרה
בתאריך 6.3.19 הגשנו תביעת רשלנות רפואית בטיפול בשל פטירתה בטרם עת של חולת לב שלא זכתה במשך שנים לקבל הטיפול המתאים למצבה, גם לא כאשר מצבה החמיר והיא אושפזה בשל כך בבית חולים ציבורי בשפלה. התביעה הוגשה בשם ילדיה של המנוחה שהייתה כבת 66 במותה בעת האשפוז בבית החולים. בתביעה נטען כי בשל חוסר מודעות למחלת הלב של המנוחה ואי הענקת הטיפול הניתוחי הנדרש עבורה, היא נפטרה.
טיפול כושל בדרכי הנשימה של חולה הביא למותו
בתביעה שהגשנו בשם אלמנתו וילדיו של גבר בשנות השישים לחייו, נטען כי רופאי בית החולים בו נותח כשלו בטיפול הנשימתי בו לאחר הניתוח: בוצעו לו הכנסות (והוצאות) חוזרות של הטובוס לקנה הנשימה, שלא היה להן מקום. בשל כך נגרמה בצקת בקנה הנשימה, שלא אובחנה ולא טופלה עד אשר המנוח נחנק למוות.
התינוק לא הוזן כראוי ופיתח היפוגליקמיה
בתאריך 15.7.18 הגשנו לבית המשפט המחוזי בלוד, תביעת רשלנות רפואית בטיפול בתינוק, בשמו של בן 8 אשר חווה ביממה השלישית של חייו אירוע של היפוגליקמיה (תת סוכר בדם) בעת שהיה בתינוקיית בית חולים. התינוק נולד לאחר הריון תקין. ביממה השנייה לחייו פיתח צהבת שהצריכה טיפול באור (תחת מנורה). ביממה השלישית של חייו הבחינה האם במיעוט אכילה ודיווחה על כך לצוות התינוקייה. הצוות התעלם. למחרת עבר התינוק אירוע של היפוגליקמיה בשל התייבשות וחוסר הזנה מספקת במשך כ-16 שעות. בשל כך הופיע אצלו נזק מוחי חמור. מכאן התביעה.
החוקן הוחדר בפראות- הרקטום של המטופל נקרע
בתאריך 24.6.18 הגיש משרד עורכי הדין גיא נסים-אביחי דר תביעת רשלנות רפואית נגד ביה"ח לניאדו, וזאת בשמו של גבר בן 75 שאושפז במחלקה הפנימית של ביה"ח. חוקן שבוצע למטופל במהלך אשפוזו, הוחדר לישבנו בברוטאליות ובאגרסיביות, באופן שגרם לו לקרע קשה ברקטום. לתובע נמצאה צואה מפוזרת בבטן והוא לקה בזיהום חמור שהעמיד אותו בסכנת חיים ממשית. הוא נזקק למספר ניתוחים מאז האירוע, וכיום הוא נותר עם פצע מפריש מישבנו.
הבצקת המוחית לא טופלה- המטופל יצא מהאשפוז עם נזק מוחי חמור
בתאריך 31.5.18 הגשנו תביעת רשלנות רפואית באבחון ובטיפול בבצקת מוחית כנגד בית חולים ברזילי, בשמו של גבר בשנות הארבעים לחייו, אשר אושפז בבית החולים בשל מחלת חום ופריחה ויצא מהאשפוז עם נזקים מוחיים חמורים הפוגעים ביכולותיו התפקודיות בצורה קשה. בתביעה, שהתבססה בין היתר על חוות דעת של מומחה בכיר לנוירולוגיה, נטען כי רופאי בית החולים כשלו בטיפול בבצקת מוחית ובעליית לחץ תוך מוחי שהופיעו אצל התובע ובשל כך נגרמו נזקיו המוחיים הקשים. מומחה לרפואה שיקומית אשר בדק התובע מצא כי הוא סובל מליקויים קוגניטיביים קשים ביותר, הכוללים בין היתר בלבול ובעיות זיכרון והוא זקוק בשל כך להשגחה וליווי צמודים.
המרדים נתן למנותחת תרופה לא נכונה וכמעט גרם למותה
בתאריך 21.12.17 הגשנו לבית משפט השלום בראשון לציון תביעת רשלנות רפואית נגד בית חולים בילינסון בשמה של צעירה, אם לשני תינוקות. התובעת עברה ניתוח שגרתי לכריתת כיס מרה, בסופו ניתן לה טיפול שמטרתו להפסיק את השפעת תרופות ההרדמה, אלא שבשל טעות של הרופא המרדים ניתנה לה תרופה שגויה במינון גבוה מאוד שכמעט וגרמה למותה. הצעירה היתה מאושפזת במצב קשה במחלקה לטיפול נמרץ וסבלה מאי ספיקת לב חמורה. בשל האירוע הקשה פיתחה התובעת תסמונת פוסט טראומה המגבילה את תפקודיה (לקרוא עוד על המקרה לחצ/י על הקישור).
אי מניעת פקקת ורידים עמוקים (DVT) בשל רשלנות רפואית
ב-17.10.17 הגשנו לבית משפט השלום תביעת רשלנות רפואית בטיפול בצעירה, במהלך אשפוזה בבית חולים שניידר. התובעת פיתחה במהלך אשפוזה בבית החולים פקקת של הוורידים העמוקים אשר פגעה ברגליה והותירה אותה מוגבלת לכל חייה. בחוות דעת של המטולוג בכיר שצורפה לתביעה נקבע כי בית החולים התרשל משלא נתן לתובעת טיפול מונע לפקקת ורידים במדללי דם, על אף גורמי הסיכון הרבים שהיו לה לפתח DVT. כמו כן, בית החולים לא טיפל בפקקת בצורה מיטבית לאחר שהתפתחה.
תביעה בשל נפילה קטלנית מכיסא גלגלים במסגרת אשפוז שיקומי
בתאריך 30.11.16 הגישו עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר תביעת רשלנות רפואית נגד המרכז הרפואי רעות, וזאת בשם משפחתו של גבר בן 67 שנפטר במהלך אשפוזו במוסד. המנוח אושפז ברעות לצורך שיקום לאחר ניתוח, אך על אף שהיה בסיכון גבוה לנפילה עקב מצבו הרפואי לאחר הניתוח, לא ננקטו אמצעי הזהירות וההשגחה המתאימים על מנת למנוע נפילה שכזו. המנוח נפל ונחבל בראשו, ובמוחו נוצר דימום שבסופו של דבר גרם למותו. התביעה הוגשה לבית משפט השלום ומוערכת לפיכך בסכום של עד 2,500,000 ש"ח.
תביעה: האירוע המוחי אובחן אך הטיפול הנחוץ לא ניתן
בתאריך 20.7.14 הגישו עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר תביעת רשלנות רפואית בטיפול כנגד בית חולים בצפון, בשמו של קשיש תושב נהריה שעבר אירוע מוחי בין כותלי בית החולים, אך לא קיבל הטיפול המתאים למצבו. בתביעה נטען כי התובע חש סחרחורת בביתו, נפל ונחבל, ופונה לביה"ח באמבולנס, שם הוחלט לאשפזו להשגחה. תוך כדי תהליך קבלתו של התובע לאשפוז במחלקה, הופיע שיתוק חד של פלג גופו השמאלי, שהחשיד לאירוע מוחי. בית החולים אכן איבחן כי התובע עבר זה עתה אירוע מוחי, אולם מסיבה שאינה ברורה כלל, לא טיפל בו באמצעים תרופתיים ואחרים שמטרתם- חידוש זרימת הדם בעורק המוחי החסום והצלת רקמת מוח סמוכה. התובע הקשיש נותר פגוע.
הרופאים החדירו שני התקנים לרחמה של האישה- והמעי הגס שלה התנקב
בתביעה שהוגשה לבית משפט השלום ביום 7.3.13 על ידי עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר, נטען כי רופאי הנשים בקופת החולים החדירו ברשלנות התקן תוך רחמי למניעת הריון לרחמה של התובעת, וזאת מבלי לוודא, כנדרש, שלא קיים שם התקן קודם. לאחר מכן ובמשך שנים ההתקן הקודם נדחק לכיוון חלל הבטן, עד אשר חדר את קיר הרחם, וגרם בסופו של דבר לחירורו של המעי הגס של התובעת.
חולה עם קוצר נשימה הוזנח משך שעות במיון- עד שקיבל דום לב
בתביעה שהגישו עורכי הדין ג. נסים - א.דר ביום 22.4.13, נטען כי גבר בן 47 שהגיע עם קוצר נשימה ודלקת ריאות למיון בית חולים וולפסון, הוזנח במשך יותר מ-3 שעות במיון, עד אשר קרס וחווה דום לב. המטופל עבר החייאה ונותר בחיים במשך כ-5 שנים כשהוא עם נזק מוחי, עד שנפטר בשל מצבו. לתביעה צורפה חוות דעת של מומחה בכיר לטיפול נמרץ והרדמה שקבע כי בית החולים כשל בטיפול בדרכי האוויר של המנוח ובשל כך נגרם לו הנזק המוחי והמוות בעקבותיו.
הרופאים נתנו לחולה טיפול תרופתי במינון שגוי ובכך גרמו לו לשבץ מוחי
בתאריך 28.5.13 הגישו עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר תביעה כנגד בית החולים רמב"ם, בשמו של גבר כבן 50 שאושפז ביחידה לטיפול נמרץ בבית החולים עקב פצעים זיהומיים. בעודו בטיפול נמרץ, ניתן למנוח טיפול תרופתי להורדת לחץ דם, במינון שגוי. בשל כך חווה הוא מספר שעות לאחר מכן אירוע מוחי שהותיר אותו פגוע. הטעות במינון התגלתה רק לאחר שאיש מחשבים מטעמנו בדק לפי צו בית משפט את מחשבי בית החולים וראה את הטעות במינון התרופה שניתנה.
רופאי בית החולים התעלמו מהפניית רופא המשפחה- והחולה קיבלה שבץ מוחי
בתאריך 4.7.13 הגישו עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר תביעת רשלנות רפואית לבית המשפט המחוזי בת"א כנגד בי"ח בצפון. התביעה הוגשה בשמה של אישה בת 63 שסבלה זמן ממושך משיעול ומכאבים בחזה, והופנתה עקב כך ע"י רופא המשפחה שלה בקופת החולים למיון בית החולים, על מנת שיבדקו את האפשרות שהיא סובלת מפריקרדיטיס (דלקת בקרום הלב). על אף זאת, התעלמו לחלוטין רופאי המיון מהפניה זו של רופא המשפחה ושיחררו את התובעת מבלי לבצע הבדיקות הדרושות ותוך שהם רושמים אקמול לכאביה. עקב כך, הדלקת בקרום הלב לא אובחנה ולא טופלה כראוי ובזמן, וכעבור כשבועיים היא גרמה לפרפור פרוזדורים בלב, שגרם לזריקת קריש דם לכיוון המוח ולשבץ מוחי. התובעת נותרה עם חולשה של פלג גוף אחד (יד ורגל).
שעות ספורות לאחר ששוחררה מחדר המיון- עברה אירוע מוחי בביתה
בתאריך 25.7.13 הגישו עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר תביעת רשלנות רפואית לבית המשפט המחוזי בבאר שבע כנגד בי"ח אסף הרופא שבצריפין. התביעה הוגשה בשמה של אישה שעברה אירוע מוחי שהותיר אותה עם נזק גוף. בתביעה נטען כי רופאי בית החולים התרשלו, מאחר שלא איבחנו מבעוד מועד את החסימה המתהווה בעורק מוחי מרכזי של התובעת. התובעת ביקרה בחדר המיון של ביה"ח בליל שבת, שם התקבלה החלטה שגויה לשחררה לביתה, בין היתר לאחר פענוח שגוי של בדיקת סיטי מוח שנעשתה לתובעת. מספר שעות לאחר שחרורה מהמיון, חוותה התובעת בביתה שבץ מוח עקב חסימה של עורק מוחי מרכזי על ידי טרומבוס (קריש דם).