תביעת פיצויים כספיים בשל נכות שנגרמה לאישה בשנות השישים לחייה, לאחר רשלנות רפואית בטיפול בקרע של גיד באצבע. התובעת טופלה בחדר מיון אליו הגיעה בשל חתך עמוק של אצבע כף ידה, שעירב גם את הגידים המיישרים. בשל הרשלנות נגרמה לאצבע נכות. עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר, המייצגים התובעת, מסבירים מה הייתה הרשלנות בטיפול בתובעת במקרה זה ומהם הנזקים שנגרמו לה בשל כך
תביעת רשלנות רפואית בטיפול בקרע של גיד מיישר באצבע
מה הייתה הרשלנות בטיפול בחתך העמוק של האצבע של התובעת ?
התובעת הובהלה למיון בית החולים בשל חתך עמוק של אצבע בכף ידה השמאלית. במיון בית החולים נמצא קרע שלם של הגיד האקסטנסורי וקרע של הגיד של שריר האינטרוסאוס באצבע 2 של יד שמאל. הרופא שטיפל בתובעת בחדר המיון ביצע תפירה של הגידים באמצעות חוטי מונוקריל בהרדמה מקומית. כשעה בלבד לאחר הגעתה למיון, שוחררה התובעת לביתה עם המלצות להמשך מעקב ולהחלפת חבישות בקופת החולים.
לאחר מכן המשיכה התובעת להיות מטופלת על ידי רופאים במסגרת קופת החולים ובאופן פרטי. מצב האצבע לא השתפר ואף החמיר והיא הוכנסה לניתוח תיקון, במהלכו נצפה כי התפרים שנעשו במיון בית החולים לא החזיקו וכי מפרקי האצבע אינם מחוברים היטב. בוצע לתובעת קיבוע של האצבע על ידי מסמר.
בהמשך עברה התובעת ניתוח נוסף, במסגרתו הוכנסו עוגנים ומסמרים נוספים לקיבוע האצבע. לאחר מכן עברה התובעת ניתוחים נוספים, במטרה לנסות לשקם האצבע ולהחזירה לתפקוד, ללא הועיל.
מומחה בכיר לכירורגית כף היד קבע- מדובר בהתנהלות רשלנית
לכתב התביעה צורפה חוות דעת של מומחה רפואי בכיר, מאבות כירורגית כף היד בישראל, אשר קבע כי שרשרת טעויות ומחדלים רשלניים גרמו לפגיעה הקשה באצבע של התובעת. מסקנתו של המומחה בחוות דעתו הייתה שנכותה של התובעת כיום היא תוצאה של התנהלות בלתי מקובלת מצד הנתבעים על פי הידע והספרות הרפואית . להלן עיקרי המחדלים בטיפול בתובעת, כפי שפורטו על ידי המומחה:
- לא נעשה זיהוי מדויק של מבני האצבע הפגועה
- בוצעה תפירה חלקית ולא מדויקת
- לא נעשה קיבוע של האצבע באמצעות מסמר
- לא ניתנו הנחיות מתאימות בשחרור
- לא בוצע מעקב נדרש של מומחה כף יד
המומחה קבע בסיכום חוות דעתו כי התנאים בהם בוצעה תפירתה של אצבע התובעת במיון ביה"ח, כמו גם ההתנהלות של המהלך שלאחר מכן, אינם כפי שמקובל על פי הידע והספרות הרפואית. התוצאה היא אצבע חסרת יציבות לחלוטין שאיננה מאפשרת שימוש לצורך תפיסה או אחיזה.
מהם הנזקים שנגרמו לתובעת כתוצאה מהרשלנות ומהו הפיצוי הצפוי בתביעה ?
כפי שקבע המומחה בחוות הדעת שצורפה לתביעה, כתוצאה מרשלנות בטיפול בתובעת, נותרה היא עם אצבע חסרת יציבות לחלוטין שאיננה מאפשרת תפקוד, כגון תפיסה או אחיזה.
חישוב הפיצויים ברשלנות רפואית מושפע בראש ובראשונה מנתוניו האינדיבידואליים של הנפגע. מאחר שהתובעת יצאה לפנסיה מעבודתה כשכירה עוד לפני המקרה, לא הסבה לה הפגיעה ירידה משמעותית בהכנסות מעבודה. עם זאת, מדובר בפגיעה מגבילה, עם השלכות תפקודיות המקשות בתפקוד יומיומי, בבית ומחוצה לו. בשל כך תהיה זכאית התובעת לפיצוי בגין עזרה לה נזקקה ותיזקק בעתיד. כמו כן, התובעת עברה מספר ניתוחים בשל הטיפול הלקוי שקיבלה, וכן סובלת היא מכאבים ומאי נוחות מגבילה והדבר מסב לה צער. בשל כך תהיה זכאית התובעת גם לפיצוי בגין כאב וסבל ועגמת נפש.
מלבד זאת, תהיה התובעת זכאית לפיצוי בגין כל הוצאותיה ונזקיה האחרים, כגון הוצאות רפואיות ושיקומיות, לרבות עבור דמי ניידות לטיפולים השונים, מכשור, תרופות וזמן בטלה. כן תהיה זכאית התובעת לפיצוי בגין כל אב נזק אחר שיוכח כי גרם לה לנזק ממוני.