עורכי דין גיא נסים ואביחי דר מתארים תביעה לפיצויים בשל רשלנות רפואית לאחר ניתוח לב שגרמה למות מטופלת. מה הייתה הרשלנות במקרה זה ומה קבע מומחה רפואי שחוות דעתו צורפה לתביעה ? על כך בשורות הבאות
תביעה: רשלנות רפואית לאחר ניתוח לב גרמה למות מטופלת
מה הייתה הרשלנות הרפואית לאחר הניתוח ?
המנוחה, אישה בשנות החמישים המאוחרות לחייה, עברה ניתוח לתיקון מסתם לבבי. לאחר הניתוח מצבה הלך והחמיר, היא חוותה דום לב ונפטרה.
מומחה בכיר לניתוחי לב-חזה קבע בחוות דעתו שצורפה לתביעה, כי לאחר הניתוח הופיעה אצל המנוחה הגדלה עקבית של צל הלב שרימזה על נוזל שמצטבר בפריקרד (חלל הלב). ממצא עקבי זה לא זכה להתייחסות מתאימה על ידי הצוות הרפואי וכך המשיך הנוזל להצטבר עד שגרם ללחץ על הלב – טמפונדה- ולדום לב ממנו החולה לא התאוששה.
המומחה קבע בחוות דעתו כי מוות בשל טמפונדה, כמו שהיה במקרה זה, מלמד על רפואה רשלנית שאינה עולה בקנה אחד עם רפואה מערבית מתקדמת וכי מדובר במקרה זה ברשלנות רפואית לאחר ניתוח.
עוד קבע המומחה בחוות דעתו כי אילו היו הרופאים בבית החולים נותנים דעתם לאפשרות כי הגדלת הלב הייתה בשל נוזל שמצטבר (טמפונדה) – היו מבצעים ניקוז של הנוזל ועל ידי כך דום הלב היה נמנע והחולה הייתה בין החיים.
למרבה הצער זאת לא נעשה במקרה זה בשל שרשרת של טעויות ורשלנות של רופאי ומתמחי בית החולים, אשר היו אחראים על המנוחה בסוף השבוע של האשפוז והפרו הוראה ברורה שניתנה על ידי הרופאים שניתחו המנוחה לבצע בדיקת אקו לב, שיכולה הייתה להראות הנוזל ולאפשר ניקוזו לפני שנגרם דום הלב.
לקריאה על מקרה התביעה כפי שפורסם באתר מאקו בריאות לחצ/י על הקישור
לחצ/י למעבר לפרסום התביעה באתר מאקו בריאותהיכנס/י לקרוא על עוד מקרים בטיפול עורכי הדין שפורסמו בתקשורת
היכנס/י לקורא על תביעות רשלנות רפואית שפורסמו בתקשורתאי מילוי הוראות רופאי בית החולים עצמו מהווה רשלנות חמורה
מקרה זה של רשלנות רפואית באי מילוי הוראה שבית החולים עצמו קבע, נחשב לרשלנות חמורה, המבטאת זלזול בבריאות החולה או כשל אדמיניסטרטיבי שאסור שיתרחש בבתי חולים. לצערנו, אין זו הפעם הראשונה בה אנו נתקלים בכשל בהעברת מידע וביישום הוראות בין רופאי מוסד רפואי לבין עצמם כך שהחולה נופל בין הכיסאות ונגרם לו בשל כך נזק [להרחבה על רשלנות רפואית בשל כשל בהעברת מידע לחצ/י כאן].