רשלנות בניתוח לכריתת המעי הגס גרמה למוות

עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר מתארים מקרה תביעת רשלנות רפואית בניתוח לכריתת המעי הגס שגרמה למוות של מטופלת בגיל 75. 

מה הייתה הרשלנות בניתוח ?

המנוחה התקבלה לבית החולים עם תסביב של המעי הגס (וולוולוס), שגרם לעלייה בלחץ התוך בטני. ניסיון לפתוח התסביב על ידי פעולה אנדוסקופית כשל. המנוחה הוכנסה לניתוח ללא הכנה מתאימה. במהלך הניתוח כרתו המנתחים קטעים של המעי הגס שלא צריך היה לכרות – למעשה כרתו שלא לצורך את כל המעי הגס של המנוחה. הפעולה הנרחבת היתה כרוכה באובדן דם מאסיבי ולא סביר בנסיבות, והמנוחה התדרדרה ונכנסה להלם. לאחר הניתוח, מצבה של המנוחה המשיך להיות קשה והיא נפטרה כ-24 שעות לאחר הניתוח.

לתביעה צורפה, כמתחייב על פי הוראות הדין, חוות דעת של רופא מומחה לכירורגיה. המומחה עמד בחוות דעתו על הכשלים הרבים שהתרחשו סביב הטיפול במנוחה. בין היתר התייחס המומחה לכישלון הפעולה האנדוסקופית לפתיחת התסביב. מבצע הפעולה לא השתמש באמצעי נכון (קולונוסקופ) ולכן לא פתח את התסביב במלואו ולא שאב את תוכן המעי. בנוסף, ההחלטה לבצע ניתוח ענק אצל חולה שברירית, ללא הכנה מתאימה, אינה מקובלת ונוגדת אקסיומות כירורגיות. במקרה זה צריך היה לתת למנוחה נוזלים לפני הניתוח. כמו כן, צריך היה לבחור בפעולה הכירורגית הקטנה ביותר, שיכולה היתה להעניק את הפתרון המינימלי הנדרש. במקום זאת ביצעו למנוחה ניתוח ענק שכלל כריתת המעי הגס בשלמותו לשווא! מלבד זאת, כמות הדם שאיבדה המנוחה בניתוח מלמדת שהניתוח בוצע ברמת מיומנות ירודה.

להלן סיכום חוות דעתו של המומחה:

"אין לי ספק שבוצע במקרה זה ניתוח "ענק" ללא צורך, שהביא למות החולה:

  • ההחלטה לכרות את כל הקולון היתה תמוהה ורשלנית. כי הרי לא היה נמק חיצוני של המעי. אמנם המעי תפוח ובצקתי אך זה אינו מצריך כריתה. מעי כזה, לאחר דה-קומפרסיה יעילה, אמור לחזור למצבו התקין.

מה עוד שמדובר בחולה קריטית מלכתחילה (ASA-4)

מה עוד שהחולה היתה לא יציבה המודינמית במשך כל הניתוח (עקב אובדן דם והכנה לקויה).

  • דוח הניתוח מסתיר יותר ממה שהוא מגלה וקשה להסביר את הכמות החריגה של אובדן הדם שהביא להלם מתמשך ולצניחת ההמוגלובין בניתוח. אין סיבה לאבד בניתוח כזה יותר מחצי ליטר דם. חוסר הסבירות של אובדן הדם הלא מוסבר בניתוח, מלמד על מיומנות כירורגית ירודה ורשלנית.

מדובר בחולה קשישה במצב ירוד שטופלה בצורה רשלנית:

  • הסיגמואידוסקופיה לשם דה-קומפרסיה של הקולון היתה כושלת.
  • האנדוסקופיסט לא טרח לפנות את הקולון התפוח.
  • הטיפול התומך וההכנה לניתוח היו כושלים.
  • בוצע ניתוח ענק עם כריתה של קטעי קולון ארוכים ללא צורך, בחולה לא יציבה.
  • במהלך הניתוח היה אובדן דם מסיבי ובלתי סביר, ללא הסבר בדוח הניתוח. 

לו החולה הייתה מטופלת כנדרש בהתאם לעקרונות כירורגים בסיסיים, מותה היה נמנע בוודאות גבוהה".

מהו הפיצוי הצפוי בתביעה ?

המנוחה הייתה אם חד הורית, שאיבדה את אחד מבניה בעת שירותו בצה"ל. שני בניה הנותרים הם התובעים בשמה.

הפיצוי במקרה זה יהיה בעיקר בגין הפסדי הכספים שהמנוחה היתה מקבלת ממשרד הביטחון וכן מיתר המקורות (קצבאות זקנה וכו'), וכן בגין הכאב והסבל וקיצור שנות החיים הרבות שנגדעו מן המנוחה בשל הרשלנות בניתוח הקטלני.

היכנס/י למידע על מוות מרשלנות רפואית >

קישורים רלבנטיים:

הצהרת מהימנות

מאמר זה נכתב על ידי עורכי דין חברי לשכת עורכי הדין בישראל, המתמחים בנושא המשפטי של המאמר. אנו משתדלים להיות אובייקטיבים, כנים ולא משוחדים בדעותינו, כמו גם להציג הדעות השונות הקיימות, אם קיימות. חלק מהמאמרים מכילים קישורים פנימיים למאמרים אחרים שנכתבו על ידי עורכי הדין וחלק מכילים קישורים למקורות חיצוניים. השתדלנו לבחור מקורות חיצוניים מהימנים ומקובלים בתחום. אנו ממליצים לקרוא את מדיניות הפרטיות והסודיות בה אנו נוקטים בעת השימוש באתר.
לפניה מהירה whatsapp whatsapp
דילוג לתוכן