1,400,000 ש"ח פיצוי בשל רשלנות באבחון סרטן ושט. עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר אשר ייצגו בתביעה, מסבירים על הפיצוי שהתקבל.
פיצוי בשל רשלנות רפואית באבחון סרטן ושט
מה היתה הרשלנות באבחון הסרטן בוושט ?
התובעת, אישה בשנות החמישים לחייה, סבלה לאורך השנים מצרבות, קשיי בליעה ועוד. היא התלוננה על כך בפני רופאיה בקופת החולים, אשר נתנו טיפול תרופתי לבעיה, אבל לא ביררו את המקור שלה. לאחר שנים הגיעה התובעת לבדיקת גסטרוסקופיה, במסגרתה התגלה כי לוקה היא בסרטן ממאיר בוושט. לכתב התביעה צורפה חוות דעת של רופאה מומחית לגסטרואנטרולוגיה, אשר קבעה כי תלונותיה של התובעת חייבו הפנייתה לבדיקת גסטרוסקופיה שנים קודם למועד בו הופנתה באיחור. לו זאת היה נעשה, קבעה המומחית, ניתן היה לאתר ממצאים טרום סרטניים ולהסירם בטרם הפיכתם לסרטן ממאיר.
מה קרה לתובעת בשל האיחור באבחון הסרטן בוושט ?
התובעת אובחנה באיחור עם סרטן ממאיר של הוושט, שחייב ניתוח לכריתת הוושט במלואו. בשל כך נגרמה לתובעת נכות קשה ומגבילה, אשר פוגעת בכל תפקודיה.
איך נקבע הפיצוי שקיבלה התובעת ?
הפיצוי שקיבלה התובעת הושפע בראש ובראשונה מחומרת הפגיעה והגבלותיה מצד אחד, גיל התובעת, עיסוקה, כישוריה ומצבה התפקודי-משפחתי-חברתי ערב האירוע, מצד שני.
התובעת חדלה לעבוד בשל נזקי המחלה שאובחנה באיחור. כמו כן, תפקודה הכללי נפגע, והיא נזקקת מאז האירוע לעזרה בעבודות משק הבית ובכלל.
תוך כדי ניהול ההליך בבית המשפט, התנהל הליך גישור במסגרתו התגבשה הצעת פשרה של 1,400,000 ש"ח. הצדדים הסכימו להצעת הגישור וחתמו על הסכם פשרה ברשלנות רפואית. בית המשפט נתן להסכם תוקף של פסק דין מחייב.
סכום הפיצוי שקיבלה התובעת כלל שכר טרחת עורך דין והוצאות משפט, ונקבע כי הוא ישולם מעבר לקצבאות הביטוח הלאומי החודשיות להן זכאית התובעת עקב הנכות, ומבלי לפגוע בהן.
סכום הפיצוי שקיבלה התובעת פטור מכל מס.