בשל איחור באבחנה של תסחיף קריש דם בידה, נאלצה התובעת, אישה בשנות ה-40 לחייה, לעבור ניתוחים מיותרים שהותירו צלקות וכאבים ביד. בגין כך תפוצה היא ב-280,000 ש"ח. עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר, שייצגו התובעת, מסבירים על התביעה ועל הפיצוי שהתקבל
האיחור באבחנה גרם לצורך בניתוחים - התובעת תפוצה במאות אלפי שקלים
מה הייתה הרשלנות באבחנה שחייבה פיצוי התובעת ?
התובעת הגיעה למיון בית החולים עם תלונות על כאבים, נפיחות ושינוי צבע של אצבעות כף יד אחת. בבית החולים סטו מסטנדרט הטיפול הנדרש ושגו באבחנה. התובעת שוחררה ולאחר מספר ימים שבה לבית חולים אחר, שם מיד אובחנה הסיבה לבעיה ביד – חסימה של זרימת הדם בשל קריש דם (אירוע אמבולי). לכתב התביעה צורפה כמתחייב על פי דין, חוות דעת של מומחה רפואי אשר קבע כי בית החולים סטה מרמת המיומנות ומידת הזהירות הנדרשות ולכן התרשל. במסגרת ההליך טען בית החולים כי לא נפל רבב במעשיו, אולם בסופו של דבר ניאות לפצות התובעת בגין נזקיה. [להרחבה על הרשלנות שהתרחשה במקרה זה לחצ/י כאן].
מהם הנזקים שנגרמו לתובעת בשל האיחור באבחנה ?
בשל האיחור באבחנה נאלצה התובעת לעבור שני ניתוחים שהותירו את ידה עם צלקות וכאבים. המומחה הרפואי, שחוות דעתו צורפה לתביעה, קבע בחוות דעתו כי אילולא איחר בית החולים באבחנה, ניתן היה לחסוך מהתובעת את הניתוחים וממילא הצלקות והכאבים שנותרו. התובעת היא אישה צעירה יחסית, אשר נותרה עם צלקות מכוערות וכאב מגביל.
איך נקבע הפיצוי בגין הניתוחים המיותרים ונזקיהם ?
כמקובל בתביעות רשלנות רפואית, גובה הפיצויים נקבע בהתאם להיקף הנזקים שנגרמו לתובע. במקרה זה נאלצה התובעת לעבור שני ניתוחים ביד. ניתוחים אלו היו כרוכים בתקופת החלמה, כאב וסבל. כמו כן, התובעת נותרה בשל הניתוחים עם צלקות ביד וכאב מגביל. אלו מהווים תוספת לסבל ולעגמת הנפש שחוותה התובעת בשל הרשלנות.
בסופו של דבר, כמו מרבית תביעות הרשלנות הרפואית, גם מקרה זה הסתיים בהסדר פשרה. הפיצוי ששולם לתובעת, אגב, פטור מכל מס.
איך לבחור עורכי דין לרשלנות רפואית ?
היכנס/י וקרא/י איך לבחור נכון בעו"ד לרשלנות רפואית