בהסדר פשרה שקיבל תוקף של פסק דין נקבע כי ישולמו לאלמנה של גבר בן 65 כמיליון ש"ח פיצוי בשל איחור באבחון סרטן ריאה. עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר, שייצגו האלמנה בתביעה, מסבירים מה הייתה הרשלנות באבחון סרטן הריאה אצל המנוח וממה מורכב הפיצוי ששולם לאלמנתו
950,000 ש"ח פיצוי בשל איחור באבחון סרטן ריאה שגרם למוות
מה הייתה הרשלנות באבחון סרטן הריאה של המנוח ?
לכתב התביעה צורפה חוות דעת של רופא מומחה לרדיולוגיה אבחנתית שקבע כי בצילום CT חזה שעבר המנוח, גבר בן 65 בעת המקרה, התגלו ממצאים שהחשידו כי מדובר בגוש סרטני בריאה. ממצאים אלו לא זכו לבירור הנדרש, לא על ידי הרדיולוג שפיענח צילום הסיטי ולא על ידי רופא הריאות שהיפנה המנוח לצילום ושאליו חזר המנוח עם תוצאותיו.
כך קרה שמצבו של המנוח המשיך להתדרדר ובבדיקת סיטי חזה שנעשתה 7 חודשים לאחר מכן התגלה כבר גידול סרטני מפושט בריאה שהביא למותו של המנוח בתוך מספר חודשים. המומחה הרפואי קבע שאילו היה מאובחן המנוח כנדרש לאחר בדיקת הסיטי הראשונה, בה תואר גידול בשלב 1, ניתן היה לעצור התהליך הסרטני ולמנוע מהגידול להתפשט ולהגיע לשלב סופני.
להרחבה על נסיבות התביעה המלאות לחצ/י כאן
לחצ/י למידע על התביעהאיך נקבע הפיצוי ששולם לאלמנה ?
היקף הפיצוי בתביעות רשלנות רפואית מושפע בעיקר מהיקף הנזקים שנגרמו למטופל, לצד נתוניו האישיים.
במקרה זה בשל האיחור באבחון סרטן הריאה בו לקה המנוח, איבד הוא סיכויי החלמה ונפטר. המנוח היה כבן 65 במותו. הוא חווה סבל בשל התמודדות עם מחלה אגרסיבית ומפושטת בשלב בו אובחנה, תוך ידיעה שימיו ספורים.
המנוח היה קבלן בנייה. בשל מותו נמכרה החברה ונסגרה.
במקרה זה גילו של המנוח, לצד הכנסותיו ערב האירוע, היוו נידבך מרכזי בחישוב הפיצויים. בנוסף, בשל המחלה איבד המנוח שנות חיים. אמנם המנוח לקה במחלה קשה, אולם אבחון מוקדם היה מעניק למנוח עוד מספר שנות חיים. הסבל של המנוח בהתמודדות עם מחלה מפושטת, כמו גם הידיעה כי ימיו ספורים, היוו גם הם חלק מרכזי בפיצוי במקרה זה.
בסופו של דבר, כמו רוב רובן של תביעות הרשלנות הרפואית, הסתיים ההליך בהסכם פשרה לאחר ישיבת גישור. הפשרה, 950,000 ש"ח פיצוי, משקפת הסיכונים והסיכויים של הצדדים לתביעה. סכום הפשרה פטור מכל מס [לחצ/י לקריאה על הסכמי פשרה בתביעות רשלנות רפואית].