בהסדר פשרה שקיבל תוקף של פסק דין ביום 22.9.2020 נקבע כי מטופל אשר יוצג על ידי עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר, יפוצה ב-350,000 ש"ח לאחר שניזוק בעת החדרת חוקן רשלנית. עורכי הדין מסבירים בשורות הבאות על הרשלנות במקרה זה, הנזק שנגרם והפיצוי שהושג
פיצוי של מאות אלפי שקלים בשל החדרת חוקן בצורה רשלנית שגרמה לקרע ברקטום
מה היתה הרשלנות במקרה זה ?
התובע, קשיש בשנות השמונים לחייו, אושפז בבית חולים בשל דלקת של דרכי השתן. במהלך האשפוז במחלקה הפנימית, נעשה לקשיש חוקן על ידי אחות, במהלכו חש התובע כאב ואי נוחות. בהמשך הופיעו כאבי בטן והסתבר כי החדרת החוקן גרמה לנקב (פרפורציה) בדופן הרקטום של התובע.
לכתב התביעה צורפה חוות דעת של מומחה רפואי לכירורגיה. המומחה, קבע בחוות דעתו כי מדובר במקרה נדיר, בו בעת החדרת שפופרת חוקן (מיקרולקס) לצורך ניקוי המעי -פעולה פשוטה ונפוצה במחלקות פנימיות וכירורגיות בבתי חולים – נגרם קרע לדופן הרקטום. המומחה הסביר בחוות דעתו כי התוצאה הקשה מלמדת על כך שהחוקן נעשה בגסות, בחוסר זהירות ובמיומנות ירודה.
מהם הנזקים שנגרמו לקשיש בשל הרשלנות בהחדרת החוקן ?
בשל הרשלנות בהחדרת החוקן נגרם קרע (חור) בדופן הרקטום של התובע והוא נאלץ לעבור ניתוח ליצירת קולוסטומיה (הטיית זרם הצואה לשקית הצמודה לדופן הבטן). יומיים לאחר מכן עבר ניקוז של זיהום בדופן הבטן. התובע היה מאושפז מספר שבועות בבית החולים עד שהתאושש. בהמשך עבר התובע ניתוח נוסף לסגור את הסטומה שנעשתה לו מיד לאחר שאובחנה הפגיעה ברקטום בעת האשפוז.
מאז האירועים הנ"ל, סובל התובע מאירועים חוזרים של הפרשות מוגלתיות באזור פי הטבעת. התובע נזקק גם לשני ניתוחים נוספים לסגירת הקולוסטומיה, עימה חי 7 חודשים, ולתיקון בקע שהופיע בבטן.
מהו הפיצוי שהושג במקרה זה וממה הוא מורכב ?
כאמור לעיל, בשל המקרה קיבל התובע פיצוי כולל של 350,000 ש"ח, פטורים מכל מס.
הפיצויים בתביעות רשלנות רפואית מושפעים מהנתונים האינדיבידואליים של כל מקרה ומקרה. גילו של נפגע, הסטטוס המשפחתי שלו, שכרו ערב התאונה והיקף הנזק שנגרם – אלו ועוד פקטורים אחרים עומדים בבסיס חישוב הפיצויים בגין מקרי רשלנות רפואית.
במקרה זה הושפע הפיצוי בעיקר מהכאב והסבל שעברו על התובע בשל המקרה- הניתוחים שעבר והעובדה שעד כה סובל הוא מנכותו. חשוב לציין כי במקרה זה מאחר שמדובר בקשיש, פנסיונר, מוגבל בשל גילו, הפיצוי -רובו ככולו כאמור לעיל- נפסק בגין ראש הנזק הלא ממוני של כאב וסבל (אין הפסדי שכר כתוצאה מהנכות).