עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר מסבירים על פיצוי בשל עקרות מרשלנות רפואית, שהשיגו לבני זוג בשל הפיכת האישה לעקרה
פיצוי של מיליון ש"ח לבני זוג בשל רשלנות רפואית שהפכה האישה לעקרה
מה היתה הרשלנות בגינה הפכה האישה לעקרה ?
האישה, בשנות השלושים לחייה, סבלה מכאבי בטן ובעת קיום יחסים. בדיקות שנעשו גילו ממצאים שחייבו המשך בירור שלא נעשה בזמן. גם כשעלה חשד לממצא בשחלה שהוחלט לקחת ממנו דגימה, שכחו הרופאים לעשות זאת. בשל כך, אובחן גידול השחלה של התובעת כשהוא בשלב מתקדם יותר, והיא נאלצה לעבור כריתת שחלות מבלי אפשרות לשאוב ביציות קודם לכן.
מה המשמעות של האיחור באבחון סרטן השחלה אצל התובעת ?
בשל האיחור באבחון סרטן השחלות, הוחמצה האפשרות להשאיר לפחות חלק מהשחלות בזמן כריתת הגידול. לפיכך, איבדה התובעת את האפשרות להורות ביולוגית. גם האפשרות לעבור הפריה חוץ גופנית באמצעות תרומת ביצית במקרה זה נשללה, בשל הסיכון הגבוה שהריון אצל התובעת יעורר מחדש המחלה שאובחנה כבר בשלב מתקדם. בשל כך, נותרו בני הזוג עם שתי אפשרויות בלבד: אימוץ או הורות באמצעות פונדקאות.
איך נקבע פיצוי של מיליון ש"ח בגין העקרות במקרה זה ?
במקרה זה מה שהכתיב את גובה הפיצוי עליו הסכימו הצדדים במסגרת הסכם פשרה ברשלנות רפואית, היו שני ראשי נזק עיקריים:
עלות פונדקאות בשל אובדן האפשרות להורות ביולוגית- עלות פונדקאות לילד אחד מוערכת בכ-250,000 ש"ח.
פיצוי בגין כאב וסבל, צער ועוגמת נפש- עיקר ראש נזק לא ממוני זה הוא הצער הכרוך באובדן האפשרות להורות ביולוגית של התובעת ובן זוגה. אמנם ניתן במסגרת הפונדקאות לעשות שימוש בזרע הבעל, אולם לא בביציות האישה או ברחם שלה.
במסגרת הסכם הפשרה הגיעו הצדדים לפיצוי מוסכם של מיליון ש"ח המשקף מצד אחד נזקי בני הזוג, ומצד שני שמדובר בפשרה בה כל צד מוותר על חלק מסוים כדי לסיים ההליך בשלב מוקדם יותר, ועם ביטחון בתוצאה הסופית.