בהסדר פשרה שקיבל תוקף של פסק דין ע"י בית המשפט המחוזי בתל אביב נקבע כי פגית (אחת מבין שני תאומים) שנולדה בשבוע מוקדם וסבלה בשל כך נזק מוחי, תפוצה ב-1,800,000 ש"ח מעבר לתגמולי ביטוח לאומי של כ-3,000,000 ש"ח.
עורכי דין גיא נסים ואביחי דר מסבירים מה הייתה הרשלנות במקרה ואיך נקבע הפיצוי
התובעת נכנסה להריון תאומים לאחר טיפולי IVF. מעקב ההיריון בוצע על ידי רופא נשים בקופת החולים שלה. רופא הנשים לא ניהל מעקב ההיריון בהתאם למתחייב בהריון תאומים ולא נתן הדעת לאפשרות של הופעת לידה מוקדמת. בהיעדר מעקב מתאים, בשבוע 28 הופיעה לידה פעילה. התובעת לא הספיקה לקבל טיפול להבשלת ריאות ומערכות העוברים, כמקובל במקרים של לידה מוקדמת. גם לא ניתן הטיפול המקובל במגנזיום להגנה מפני נזק מוחי לפג. בשל כך נולדה פגית עם נזק מוחי PVL האופייני לפגות קיצונית והמתבטא בשיתוק מוחין.
לכתב התביעה צורפה חוות דעת של מומחה רפואי- פרופ' לגינקולוגיה, אשר קבע כי אילו היה רופא הנשים מבצע מעקב תכוף וסדור אחר צוואר רחמה של האישה, שהייתה בסיכון ללידה מוקדמת בשל הריון תאומים, ניתן היה לזהות מבעוד מועד קיצור מוקדם של צוואר הרחם ולהעניק לה טיפולים, שמטרתם מצד אחד למשוך ההיריון כמה שיותר ומצד שני- למנוע נזקי פגות באמצעות מתן סטרואידים טרם הלידה.
משלא נעשה המעקב הנדרש ולא ניתנו גם הנחיות מתאימות (שמירת הריון), התפתחה לידה מוקדמת בשבוע 28 והפגית נולדה עם נזק מוחי של הפגות (pvl).
למרות העובדה שקופת החולים טענה בכתב הגנתה כי לא נפל כל רבב בהתנהלותה, היא הסכימה לפצות הילדה לאחר שבית המשפט היפנה את הצדדים להליך של גישור.