דילוג לתוכן

פיצוי של מאות אלפי שקלים בשל טיפול שגוי באוסטאופורוזיס

900,000 ש"ח פיצוי בהסדר פשרה בתביעה בשל טיפול שגוי באוסטאופורוזיס. זהו הסכום שהשיגו עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר לקשישה שמחלת האוסטאופורוזיס שלה הוזנחה ולא טופלה כראוי. עורכי הדין מסבירים על המקרה. 

מה הייתה הרשלנות הרפואית במקרה זה ?

התובעת הקשישה אובחנה עם מחלת אוסטאופורוזיס על סמך בדיקת צפיפות עצם שעברה במסגרת קופת החולים. על אף שרופאת המשפחה הייתה מודעת לתוצאות הבדיקה, ועל אף שתוכנן טיפול במחלה, לא קיבלה התובעת הטיפול הנדרש במשך שנים, עד אשר הופיעו שברים מרובים בעמוד השדרה שלה. בתביעה נטען כי מתן טיפול היה מונע את ההתדרדרות והופעת השברים וכי אי מתן הטיפול היווה רשלנות רפואית.

להרחבה על פרטי התביעה לחצ/י כאן >

על סמך מה נקבע הפיצוי

גובה הפיצויים במקרה זה הושפע בראש ובראשונה מחומרת הנזק שנגרם לתובעת בשל הזנחת מחלת האוסטאופורוזיס שלה וכל הנובע מכך.

התובעת היא אישה פנסיונרית בשנות השבעים של חייה. לכן לא נכלל בחישוב הפיצוי כל אובדן שהוא של כושר השתכרות.

עיקר הפיצוי נפסק עבור העזרה בבית ומחוצה לו, לה הפכה להיות זקוקה התובעת, בשל השברים בעמוד השדרה. כמו כן, חלק נכבד מהפיצוי שולם עבור הכאב והסבל שנהייו מנת חלקה של התובעת בשל השברים.

סכום הפשרה גובש לאחר הליך של גישור מול עורכי הדין של קופת החולים. הסדר הפשרה קיבל תוקף של פסק דין מחייב. סכום הפשרה שקיבלה התובעת פטור מכל מס.

1,200,000 ש"ח פיצוי בשל איחור באבחון סרטן שד - קראי על המקרה >

קישורים רלבנטיים:

הצהרת מהימנות

מאמר זה נכתב על ידי עורכי דין חברי לשכת עורכי הדין בישראל, המתמחים בנושא המשפטי של המאמר. אנו משתדלים להיות אובייקטיבים, כנים ולא משוחדים בדעותינו, כמו גם להציג הדעות השונות הקיימות, אם קיימות. חלק מהמאמרים מכילים קישורים פנימיים למאמרים אחרים שנכתבו על ידי עורכי הדין וחלק מכילים קישורים למקורות חיצוניים. השתדלנו לבחור מקורות חיצוניים מהימנים ומקובלים בתחום. אנו ממליצים לקרוא את מדיניות הפרטיות והסודיות בה אנו נוקטים בעת השימוש באתר.
לפניה מהירה whatsapp whatsapp