פיצוי של 550,000 ש"ח שולם ליורשיו של קשיש בן 86 שנפטר בשל רשלנות בניתוח כלי דם. עורכי הדין גיא ניסים ואביחי דר שייצגו בתביעה מסבירים על המקרה והפיצוי ששולם
550,000 ש"ח פיצוי בשל רשלנות בניתוח כלי דם של קשיש בן 86
מה הייתה הרשלנות בניתוח כלי הדם שעבר המנוח ?
המנוח, קשיש בן 86, עבר ניתוח כלי דם (ניתוח לניקוי רבדים טרשתיים מעורק התרדמה שלו). לאחר הניתוח הופיע אצל המנוח שטף דם ובהמשך סימני זיהום שלא אובחנו ולא טופלו על ידי הגורמים המעורבים- הרופאה המנתחת וקופת החולים. הזיהום גרם לפתיחת קו התפרים של העורק שנותח ולהופעת דימום מסיבי, שהוביל למות המטופל. לתביעה צורפה חוות דעת של פרופ' בכיר לכלי דם, שקבע כי ניתן וצריך היה להימנע מהדימום המאוחר שגרם למות החולה, בין היתר על ידי זיהוי סימני הזיהום ומתן טיפול מניעתי באנטיביוטיקה. כמו כן, צריך היה להפנות המנוח מיידית לבית החולים עם הופעת "דימום מבשר", מספר שעות לפני שפרץ דימום מסיבי מהעורק המנותח.
בכתב ההגנה כפרו הנתבעים באחריותם למות המנוח, אולם בהמשך ניאותו להתפשר ולשלם פיצויים ליורשיו.
מי תבע את הפיצויים במקרה זה?
כמקובל במקרי פטירה בשל רשלנות רפואית, מי שזכאי לתבוע פיצויים הם עיזבונו של המנוח והתלויים בו טרם מותו. עיזבונו של המנוח הם על פי רוב יורשיו החוקיים, ואילו התלויים מוגדרים בחוק כבן זוג, הורה וילד. בדרך כלל קיימת זהות בין היורשים, קרי עיזבון המנוח, לבין התלויים בו, אולם לא תמיד. לכן, למעשה, מי שבדרך כלל תובע פיצויים במקרה של פטירה מרשלנות רפואית הם יורשיו החוקיים של המנוח. אין חובה שכל היורשים יתבעו, אם מי מהיורשים אינו מעוניין לתבוע, ניתן להמחות זכות התביעה ליורשים האחרים, כולם או חלקם.
איך נקבע גובה הפיצוי במקרה זה ?
נתוני המנוח, גילו והכנסותיו עקב האירוע, הם שהכתיבו גובה הפיצויים שנדרש בתביעה. כמקובל בתביעות רשלנות רפואית, גם מקרה זה הסתיים במסגרת הסכם פשרה אליו הגיעו הצדדים באמצעות עורכי דינם, לאחר שיג ושיח.
סכום הפיצויים שקיבלו יורשי המנוח פטור מכל מס.