פיצוי שהתקבל בתביעה של אישה שנפטרה לאחר גילוי מאוחר של מחלת הסרטן. מה הייתה הרשלנות בבדיקת האולטרסאונד שד שעברה המנוחה ואיך נקבע הפיצוי בשל הרשלנות בגילוי סרטן השד – עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר, אשר ייצגו עיזבון המנוחה, מסבירים
מעל מיליון ש"ח פיצוי בשל איחור בגילוי סרטן שד
מה הייתה הרשלנות בגילוי סרטן השד של המנוחה ?
המנוחה ניגשה לרופאת המשפחה שלה בשל גושים קטנים שהופיעו אצלה בבית השחי. הרופאה הפנתה המנוחה לבדיקת אולטרסאונד. בדוח הבדיקה תוארו ממצאים בבית השחי המחשידים בתהליך סרטני, אולם התובעת לא הופנתה לבצע ביופסיה מהגושים. במקום זאת, טופלה התובעת באנטיביוטיקה בחשד לתהליך דלקתי בבית השחי שגרם לגושים.
בסופו של דבר, באיחור של כשנה וחצי מהבדיקה החשודה הראשונה, בוצעה ביופסיה שגילתה כי לתובעת גידול ממאיר בבית השחי, אשר התפזר והמנוחה אובחנה בשלב 4 הסופני. לאחר כשנתיים של מלחמה עיקשת במחלה, הלכה המנוחה לבית עולמים, כשהיא בת 58 שנים בלבד.
איך נקבע הפיצוי בשל האיחור בגילוי סרטן השד אצל המנוחה ?
ערב גילוי מחלתה עבדה המנוחה במפעל והשתכרה שכר מינימלי. המנוחה הייתה גרושה, עם ילדה בגירה אחת – היא שתבעה הפיצויים בשל מות המנוחה.
לאור גילה של המנוחה במותה, נתוני השתכרותה, הסטטוס המשפחתי שלה והקיצור בתוחלת חייה בשל מותה בטרם עת מהמחלה הקשה, הגיעו הצדדים להסכם פשרה, במסגרתו נקבע כי קופת החולים תשלם בשל מות המנוחה פיצויים של 1,200,000 ש"ח. סכום הפיצויים פטור מכל מס.