עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר, מתארים תביעה של ילדה שלקתה בשיתוק מוחין (CP), לאחר שיולדה בניתוח קיסרי בשבוע מוקדם, עקב זיהום מי השפיר של האם.
זיהום מי השפיר בשל רשלנות רפואית בלידה
הרשלנות בלידה שגרמה להופעת זיהום מי השפיר (כוריואמניוניטיס)
התובעת נולדה כפגה בשבוע 28 להריון, פגות שהותירה אותה עם נזק קשה ביותר של שיתוק מוחין.
3 ימים לפני לידתה בניתוח קיסרי, הגיעה אימה לבית החולים, כשהיא עם ירידת מים מוקדמת. על אף העובדה שירידת מים מוקדמת היא גורם סיכון לזיהום מי השפיר, ביצעו לתובעת במיון ביה"ח בדיקה וגינלית ידנית, ללא הצדקה רפואית ובניגוד לנהלים ולספרות. כפי שקבע רופא מומחה למיילדות וגינקולוגיה שחוות דעתו צורפה לתביעה, בדיקה אסורה זו גרמה לזיהום של מי השפיר, שהצריך ליילד התובעת בשבוע מוקדם מאוד, כשהיא חשופה לסיבוכי פגות כמו שיתוק מוחין – שהתממשו.
הרשלנות באי מתן מגנזיום לפני הלידה למניעת שיתוק מוחין
במקביל להחלטה ליילד התובעת בניתוח קיסרי בשל הזיהום של מי השפיר שהתפתח, נרשמה הנחיה לתת ליולדת לפני הניתוח את הטיפול המקובל במגנזיום סולפט, שתכליתו מניעת שיתוק מוחין אצל הפג. אולם, הנחיה זו נפלה בין הכיסאות והטיפול המקובל במגנזיום סולפט לא ניתן.
מומחה רפואי למיילדות וגינקולוגיה קבע בחוות דעתו שצורפה לתביעה, כי צריך וניתן היה להספיק לתת לאמא לפני הניתוח מנת העמסה של מגנזיום סולפט – דבר שניתן לעשותו בתוך 10-20 דקות. אי מתן הטיפול ההגנתי במגנזיום סולפט, חשף התובעת לסיכון לשיתוק מוחין שלמרבה הצער גם התממש, בהיעדר טיפול מונע במגנזיום.
מהו הפיצוי הצפוי בתביעה ?
התביעה נתמכה בחוות דעת של רופא מומחה לנוירולוגיה של הילד, אשר קבע כי נכותה של התובעת בשל השיתוק המוחין הינה בשיעור 90% בשל קוודריפרזיס ספסטית בדרגה בינונית עד קשה. בנסיבות שכאלו, כשמדובר בנכות קשה ומלאה מצד אחד, ובילדה שכל חייה (וצרכיה) לפניה, הפיצוי עשוי להגיע למיליוני שקלים.