דילוג לתוכן

רשלנות בלידה

לידה עלולה להסתיים עם נזקים ליולדת ו/או לתינוק. במידה שהנזקים הופיעו כתוצאה מרשלנות רפואית בלידה, ניתן לתבוע פיצויים כספיים.

מהי רשלנות בלידה ומהו היקף הפיצוי בתביעות בשל רשלנות רפואית בלידה ? עד מתי אפשר לתבוע בשל כך ותוך כמה זמן מקבלים את הפיצוי ? מהן עלויות התביעה ומה עוד חשוב לדעת – עורכי דין גיא נסים ואביחי דר מסבירים

הסבר על תביעת רשלנות בלידה מאת עורך דין אביחי דר

החוק קובע באופן כללי שאי נקיטת רמת מיומנות סבירה ו/או רמת זהירות סבירה של בעל מקצוע כלשהו, נחשב להתרשלות. התרשלות שגורמת לנזק, מזכה בפיצויים בגין הנזק.

על צוות בבית החולים המטפל ביולדת סביב הלידה מוטלת חובת זהירות כלפי היולדת ועוברה. אם מתרחשת התרשלות של גורם כלשהו, כמו רופאה או מיילדת, במהלך הטיפול ביולדת, ניתן לתבוע פיצויים בגין הנזקים שנגרמו בשל כך ליולדת ולעובר/תינוק.

מקרים שכיחים של רשלנות בלידה

מהו היקף הפיצוי בתביעות רשלנות רפואית בלידה ?

רשלנות בלידה עלולה להוביל לנזקים חמורים ליולדת ולתינוק. נזק מוחי לתינוק בשל אי הגעת חמצן למוח סביב הלידה (תשניק), עלול להתבטא בשיתוק מוחין (CP) ובפיגור. קבלת החלטות שגויות סביב הלידה עלולה להוביל ללידת ילד הלוקה בשיתוק על שם ארב. לידה רשלנית עלולה להוביל לקרעים דרגה 3-4 בפרינאום הגורמים לפגיעה בסוגרים. לידה רשלנית עלולה להסתיים גם בפטירת יולדת או ילוד. הפיצויים במקרים שכאלו מגיעים למיליוני שקלים.

עד מתי אפשר לתבוע על רשלנות בלידה ?

על נזק שנגרם מרשלנות בלידה ליילוד, ניתן לתבוע עד הגיעו של הילד לגיל 25.

על נזק שנגרם בלידה ליולדת, ניתן לתבוע עד 7 שנים מהיום בו אירע הנזק.

במקרה של פטירה חס וחלילה, של יולדת או יילוד – ניתן לתבוע עד 7 שנים מיום המוות.

כמה עולה לתבוע על רשלנות בלידה ?

ההוצאה הכספית העיקרית לתובע בתביעת פיצויים בשל רשלנות בלידה, היא עבור חוות דעת של רופאים מומחים מתחום המיילדות והגינקולוגיה (רופא נשים). תפקידו של עורך הדין המייצג בתביעה להשיג את חוות הדעת הנדרשות. בעלות חוות הדעת נושא התובע עצמו. עלות חוות דעת בתחום זה היא כ- 15,000-25,000 ש"ח. ניתן, בתנאים מסוימים, לקבל מימון חיצוני להוצאות התביעה עם תנאי להחזירן רק במידה שזוכים בתביעה.

שכר טרחת עורך הדין בתביעות אלו נגזר באחוזים מהפיצוי בסוף התהליך – רק במידה שהתביעה מצליחה ומתקבל פיצוי (שכר הטרחה יהיה בדרך כלל בגובה 20%-30% מהפיצוי).

מתי מומלץ להתייעץ עם עורך דין בקשר לתביעת רשלנות רפואית בלידה ?

אנו ממליצים לכל אישה אשר עברה לידה שהסתיימה עם נזק – לה ו/או לתינוק – לפנות לייעוץ עם עורך דין.

לחצ/י לתביעות רשלנות רפואית בהריון ולידה בטיפולנו

יש לך עוד שאלות על רשלנות בלידה ? היכנס/י לדף תשובות לשאלות שכיחות בנושא

לחצ/י לשאלות ותשובות בנושא רשלנות רפואית בלידה

הצהרת מהימנות

מאמר זה נכתב על ידי עורכי דין חברי לשכת עורכי הדין בישראל, המתמחים בנושא המשפטי של המאמר. אנו משתדלים להיות אובייקטיבים, כנים ולא משוחדים בדעותינו, כמו גם להציג הדעות השונות הקיימות, אם קיימות. חלק מהמאמרים מכילים קישורים פנימיים למאמרים אחרים שנכתבו על ידי עורכי הדין וחלק מכילים קישורים למקורות חיצוניים. השתדלנו לבחור מקורות חיצוניים מהימנים ומקובלים בתחום. אנו ממליצים לקרוא את מדיניות הפרטיות והסודיות בה אנו נוקטים
לפניה מהירה whatsapp whatsapp