רשלנות רפואית בלידה
עורכי הדין גיא נסים ואביחי דר מסבירים על רשלנות רפואית בלידה, מהם המקרים השכיחים, מהו היקף הפיצוי בתביעות אלו, עד מתי אפשר לתבוע, מהן ההוצאות של תביעה על רשלנות בלידה ומתי כדאי לפנות לייעוץ עם עורך דין
100 שניות על רשלנות רפואית בהריון ולידה מאת עורך דין אביחי דר
לידה עלולה להסתיים עם נזקים ליולדת ו/או לתינוק. במידה שהנזקים הופיעו כתוצאה מרשלנות רפואית סביב הלידה, ניתן לתבוע פיצויים כספיים.
החוק קובע באופן כללי שאי נקיטת רמת מיומנות סבירה ו/או רמת זהירות סבירה בכל משלח יד, לרבות במקצוע הרפואה – מהווה רשלנות. במידה שבשל הרשלנות נגרם נזק ליולדת ו/או לתינוק, קמה זכות לפיצויים בגין כך.
על צוות חדר הלידה, מוטלת חובת זהירות כלפי היולדת ועוברה, הן מבחינת המיומנות הנדרשת והן מבחינת מידת הזהירות בה יש לנקוט. על הטיפול לעמוד בקנה מידה של סבירות, תוך יידוע המטופלת על אפשרויות הטיפול הקיימות במצבה. ככל שחובת זהירות זו מופרת כלפי היולדת והדבר גורם נזק ליולדת ו/או לתינוק, אז קיימת אפשרות לתבוע פיצוי בשל רשלנות רפואית בלידה.
דוגמאות למקרים שכיחים של רשלנות בלידה
- חוסר תשומת לב לסימנים שמופיעים אצל העובר, כמו האטות או האצות דופק של העובר. מצוקה עוברית שלא מזוהה עלולה להסתיים עם נזק מוחי לתינוק ולהותירו עם שיתוק מוחין (CP) או חלילה לגרום למותו.
- טכניקת לידה שגויה אשר גורמת נזקים לתינוק ו/או ליולדת, כמו מקרים של ביצוע לקוי של לידת ואקום, גרימת קרעים דרגה 3-4 ליולדת, חילוץ לא תקין של העובר והופעת שיתוק ע"ש ארב בשל רשלנות.
- ביצוע לידה וגינאלית (רגילה) במקרים בהם צריך היה לבצע ניתוח קיסרי בשל מצג העובר, גודלו או נתונים אחרים הקשורים ביולדת עצמה, כגון שליית פתח, כמו גם ביצוע ניתוח קיסרי במיומנות ירודה וגרימת נזק ליולדת ו/או לעובר.
- טיפול שגוי בלידה מוקדמת של פג, כמו במקרה של אי מתן טיפול ליולדת בסטרואידים להבשלת ריאות ומערכות העובר ו/או הימנעות מטיפול ביולדת במגנזיום לפני הלידה, למניעת שיתוק מוחין בלידת פג.
- השארת שארית תוכן ההיריון או השלייה ברחם ו/או אי ביצוע מעקב אחר הוצאת השלייה בשלמותה. השארית שמושארת ברחם עלולה לגרום להצטלקות, הידבקות ופגיעה במבנה הרחם ובפריון והופעת תסמונת אשרמן.
מהו היקף הפיצוי בתביעות רשלנות רפואית בלידה ?
מה שמכתיב את גובה הפיצוי בתביעות רשלנות בלידה, הוא גובה הנזק שנגרם ליולדת ו/או לתינוק. מאחר שנזקים סביב הלידה עלולים להיות חמורים, היקף הפיצוי בתביעות אלו הוא מן הגבוהים שנפסקים בתביעות רשלנות רפואית.
נזק מוחי לתינוק בשל חילוץ מאוחר והופעת שיתוק מוחין (CP) או שיתוק ע"ש ארב, שנגרם בשל טכניקת לידה שגויה, עשויים להסתיים בפיצוי של מיליוני שקלים. גם מקרים של פגיעה בסוגרים של האישה או ברחם ובפוריות, אובדן רחם וחלילה מקרי פטירה של התינוק או האישה, עשויים להסתיים בפיצויים גבוהים במיוחד.
עד מתי אפשר לתבוע על רשלנות בלידה ?
על נזקים שנגרמו ליילוד ניתן לתבוע עד 7 שנים מהגיעו של הילד לגיל 18, זאת אומרת עד גיל 25. על נזק שנגרם בלידה ליולדת, ניתן לתבוע עד 7 שנים מהיום בו אירע הנזק. [להרחבה על התיישנות בתביעות רשלנות רפואית לחצ/י כאן].
מהן ההוצאות של תביעת רשלנות רפואית בלידה ?
ההוצאה הכספית העיקרית לתובע בתביעת פיצויים בשל רשלנות בלידה, היא עבור חוות דעת של רופאים מומחים. החוק מחייב לתמוך תביעת רשלנות רפואית בחוות דעת של רופא מומחה מתחום הרשלנות הרלבנטי – בתביעות אלו בדרך כלל הכוונה לחוות דעת של מומחה למיילדות וגניקולוגיה.
כיום ניתן, בתנאים מסוימים, לקבל מימון חיצוני להוצאות התביעה עם תנאי להחזירן רק במידה שזוכים בתביעה.
שכר טרחת עורך הדין בתביעות אלו נגזר באחוזים מהפיצוי בתוך התהליך – רק במידה שהתביעה מצליחה ומתקבל פיצוי.
מתי מומלץ להתייעץ עם עורך דין לרשלנות רפואית בלידה ?
ישנם מקרים בהם הרשלנות בלידה ברורה וגלויה לעין וישנם מקרים בהם צריך לבחון היטב התיק הרפואי על מנת לזהות הכשל. המוסדות הרפואיים אינם נוהגים לחשוף הטעויות והכשלים שהתרחשו בלידה. אנו ממליצים לכל אישה אשר עברה לידה שהסתיימה עם נזק – לה ו/או לתינוק – לפנות לייעוץ עם עורך דין.
לחצ/י לתביעות רשלנות רפואית בהריון ולידה בטיפולנויש לך עוד שאלות על רשלנות בלידה ? כנס/י לדף תשובות לשאלות שכיחות בנושא
לחצ/י לשאלות ותשובות בנושא רשלנות רפואית בלידה