לעתים יכולה להתרחש רשלנות הקשורה במתן או באי מתן תרופות מתאימות לפני ו/או אחרי הניתוח, דוגמת אי טיפול מתאים באנטיביוטיקה פרופילקטית למניעת זיהומים בזמן או לאחר הניתוח, או אי מתן מדללי דם לפני או אחרי הניתוח, שימנעו היווצרות קרישים.
ניתוח לב הנו ניתוח מורכב וקשה, וייתכן גם התקף לב בזמן ניתוח שמטרתו הייתה החלפת או צנתור אחד העורקים היוצאים מן הלב. גם מקרה שכזה של התקף לב בזמן או בסמוך לניתוח הוא סיבוך מוכר שלרוב בלתי ניתן למניעה.
ניתוחי לב עלולים להסתיים גם, חלילה, במוות של המטופל. המוות יכול להיגרם בניתוח עצמו, בהתאוששות או בתקופת ההחלמה. המוות יכול להיגרם למשל מדימום שנוצר באזור הניתוח עקב תפירה לקויה או מזיהום שהופיע. אי זיהוי הדימום בזמן או התעלמות מסימני זיהום באזור הניתוח- זה וגם זה עלולים להיחשב לרשלנות שגרמה למוות. יודגש כי לא כל מקרה פטירה סביב ניתוח לב פתוח הוא תוצאה של רשלנות ולמעשה יש יסוד סביר להניח שרוב מקרי הפטירה בניתוח לב הם לא בשל רשלנות.
יחד עם זאת, כמו שמוות בניתוח לב עלול להתרחש בשל רשלנות כך גם סיבוך מוכר של ניתוח לב יכול היה לפעמים להימנע לו היו פועלים כנדרש. לכן, חשוב שעורך דין הבקי בתחום הרשלנות הרפואית יעבור על התיקים הרפואיים של המטופל תוך התייעצות עם המומחה הרפואי המתאים, על מנת להחליט האם קיימת עילת תביעה. כאמור, אם מדובר בפעולה כלשהי שעשה המנתח תוך כדי הניתוח או במחדל כלשהו, שאינם עולים בקנה אחד עם הפרקטיקה הרפואית המקובלת, ומעשה או מחדל זה גרמו לנזק, אזי ניתן יהיה להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח לב.
במידה שחווית רשלנות רפואית בניתוח, פנה/י לייעוץ עורכי דין המתמחים ברשלנות רפואית לבירור אפשרות תביעה.